Cryo-Save – семейна банка за стволови клетки

Cryo-Save е водеща семейна банка за стволови клетки в Европа, най-бързо разрастващата се в света, като през 2012 г., съхраняват 200 000-ната проба.

 

Основана е през 2000 г. и сега работи в 40 страни на три континента (Европа, Азия и Африка) и е вписана на холандската фондова борса. Основната, и най-съвременна лаборатория, се намира в Niel, Белгия.

 

В Cryo-Save се съхраняват стволови клетки от пъпна връв за семейства по целия свят от 2000 г. насам.

 

Cryo-Save се стреми всички съоръжения да отговарят на най-високите възможни стандарти.

 

В Cryo-Save работят близо 300 души, включително и много медицински специалисти и лабораторни техници.

 

Повече от 225 000 съхранени проби

Cryo-Save е частна банка за съхранение на стволови клетки, с повече от 225 000 съхранени проби, и е водещата семейна банка за стволови клетки в Европа.

Банката е акредитирана като лицензирано тъканно и органно учреждение за вземане, анализ, обработване и замразяване на стволови клетки.

 

Основана през 2000 година

Cryo-Save е била активна в стволово-клетъчното банкиране повече от 12 години. Техният дългогодишно установен професионализъм и познание е признат от медицинската общност и сега те имат съхранени проби от над 40 държави на три континента.

Пробите се пазят най-сигурно за толкова време, колкото е необходимо. Много проби вече са размразени от техните лаборатории за лечение, след искване и молба от родителите.

 

 

Избирайки Cryo-Save означава:

– Качество: Гарантират най-високите стандарти по качество, имайки предвид сроковете на транспорт, обработването и сигурността на запазените стволови клетки, съхранявайки остатъчна кръв. Няколко проби на Cryo-Save бяха използвани успешно за трансплантации, което е още една причина да съхраните стволови клетки.

 

– Професонален опит: повече от 12 годишна дейност в криосъхраняването, над 20 лекари и 40 лабораторни специалисти, това е банката за стволови клетки с най- голям опит в Европа, разбирайки нуждата да се запази кръвта от пъпната връв.

 

Двойно съхранение: Използва се двойна система за съхранение, което означава, че стволовите клетки се запазват на две независими места в два различни танка за съхранение за допълнителна сигурност. Тази практика дава допълнителна полза за покачване на терапевтичните възможности, защото не е необходимо да се размразява цялата проба за прочуване или лечение. Така се разширяват възможностите за приложение на всяка проба, която се съхранява.

 

Акредитации: Cryo-Save е лицензирана като органно и тъканно учреждение от Холандското Министерство на Здравеопазването и Белгийският регулаторен орган – FAGG (за лабораторията в Белгия), и има също така ISO сертификат (на лабораториите в Белгия и Индия),  AABB (на лабораториите в Дубай и Индия), WHO GMP (на лабораториите в Белгия и Индия).

 

Грижа за семействата и децата

Cryo-Save непрекъснато се бори да подобри услугите си и да предложи най-добрата възможност на своите клиенти, медицинската общност и обществото като цяло. Благодарение на социалната корпоративна програма за отговорност, окуражава всички свои служители да вземат участие и така да имат позитивно влияние в местната общност. В допълнение Cryo-Save стартира през 2012 година Родителско настоятелство. Тази програма дава на родителите възможност да посетят лабораторията на Cryo-Save и да научат повече за фамилната банка за стволови клетки. Това е уникално начинание да се създаде взаимодействие между компанията и нейните клиенти и начин да се засили прозрачността в организацията, давайки пряк поглед в професионалната дейност и дългосрочни цели.

 

От дълги години Cryo-Save успешно движи и „Програма за Безплатно Съхранение” за семейства, които искат да запазят стволовите клетки от остатъчната кръв на пъпната връв на новороденото си дете за член от семейството със животозастрашаващо заболяване, лечимо със стволови клетки.

Cryo-Save

Добави коментар