Andrositol® – за жизнени и качествени сперматозоиди при мъжете

Трудното забременяване години наред е считано за проблем на жените, но в 20% от случаите причината е само и единствено в мъжа, а в 30% причината е в двамата партньори. Известно е, че мъжката оплодителна способност зависи от количеството на семенната течност, но фертилитетът на мъжа също така е силно зависим и от нейното качество.

 

Най-често е налице безпроблемна сексуална активност, но има нарушение в производството на сперма или в достигането на сперматозоидите до яйцеклетката. През последните години са натрупани научни данни, че определени витамини и минерали, съчетани подходящо, подпомагат в кратък срок за възстановяване на подвижността и количеството на сперматозоидите.

 

ANDROSITOL® е хранителна добавка, предназначена за мъже с намалена концентрация и подвижност на сперматозоидите и нарушена морфология, както и за мъже с нормални показатели, провеждащи процедура по асистирана репродукция.

 

Приемат се 2 сашета на ден за период от поне 3 месеца, защото сперматогенезата (образуването на сперматозоиди) е с продължителност около 90 дни.

 

ANDROSITOL® подобрява качеството на семенната течност благодарение на едновременното действие на отделните съставки, при което действието на един компонент е свързано и засилва действието на друг. Съставът на добавката, резултат от редица проучвания, е добре балансиран: мио-инозитол, селен, L-аргининът, L-карнитин, витамин Е и фолиевата киселина.

 

ANDROSITOL® съдържа мио-инозитол, който е уникален по своя механизъм на действие и подобрява подвижността на сперматозоидите. Установено е, че при мъже с намалена подвижност на сперматозоидите мио-инозитолът подобрява едновременно и хормоналния баланс и метаболитния профил.

 

Тестисите съдържат най-голямото количество селен в човешкото тяло, а той е отговорен за узряването и стабилната структура на сперматозоидите. Селенът най-често се приема в комбинация с витамин Е, защото взаимно усилват ефекта си.

 

И двата компонента повишават подвижността на сперматозоидите. L-аргининът и L-карнитинът, при наличие на селен, също допринасят за метаболизма и подвижността и предотвратяват оксидативното увреждане на сперматозоидите.

 

Фолиевата киселина, освен на жените планиращи бременност, се препоръчва и на мъже с репродуктивни проблеми, за да се избегнат хромозомни нарушения в ядрото на сперматозоидите. Изследвания показват, че общият брой нормални сперматозоиди нараства след приемане на фолиева киселина, както при мъже с нормални, така и при тези с нарушени показатели.

 

Проучване, проведено у нас със 109 мъже с намалена подвижност на сперматозоидите, е показало, че за 3 месеца ANDROSITOL® значително подобрява параметрите на семенната течност, което увеличава вероятността за постигане на бременност по естествен път.

 

Материалът е подготвен в партньорство с МЛД Трейдинг:

 

 

Автори и литература:

  1. DINKOVA, D. MARTINOV, E. KONOVA | European Review for Medical and Pharmacological Sciences 2017; 21 (2 Suppl): 62-65. Ефикасност на мио-инозитол в клиничната практика при пациенти с олигоастенозооспермия.
  1. SILVESTER GALO, PAVOL ŽÚBOR, SOŇA KULICHOVÁ, DANA RYBÁROVÁ. Clinical urology. 2015; 11 Effect of antioxidants and myo-inositol on spermiogram.
Добави коментар