9 храни, които ще ви помогнат да отслабнете

Когато решите да отслабвате, промяната в храненето обикновено е едно от първите неща, което ви идва наум. Правилните храни могат да ви помогнат да намалите теглото си и да постигнете целите си. Тук ще ви представим 9 храни, които ще ви помогнат да бъдете сити за по-дълго време и същевременно да отслабнете. Освен това са вкусна добавка към менюто ви.

 

Люти чушки

 

Проучвания показват, че хората ядат по-малко количество, когато ястието е пикантно. Чушките съдържат капсаицин – съединение, което ги прави люти. То може да помогне за превръщането на белите мастни клетки в кафяви мастни клетки.

 

Защо е по-добре да имате кафявата мастна тъкан? Тези клетки освобождават повече енергия, което в края на краищата увеличава изгарянето на калории и предпазва от качване на килограми.

 

чушки, пикантно, люти, хранене, здраве, отслабване

 

Включете лютите чушки в диетата си, като ги сервирате в лют шоколадов мус. Десертът не само че не съдържа захар и млечни продукти, но и ще ви помогне да отслабнете. Освен това богатият на антиоксиданти тъмен шоколад може да помогне да поддържате здрави сърцето и кожата си.

 

Четете още: 7 храни за добро хидратиране

 

Гъби

 

Хората намират гъбените предястия също толкова засищащи, колкото и ястията с говеждо месо. Освен това замествайки храните с висока енергийна стойност с такива, които са с по-ниска енергийна стойност, като гъбите, можете да намалите количеството на калориите и приема на мазнини и да се чувствате сити по-време.

 

гъби, здраве, засищане, хранене, месо

 

Яйца

 

Закуската е от огромно значение, когато се опитвате да отслабнете. Започнете деня си с богатите на протеини яйца. Това ще ви държи сити за по-дълго време и е по-малко вероятно да се поддадете на изкушения.

 

Изследвания показват, че тези, които ядат богата на протеини закуска, ядат по-малко нездравословни храни през деня, спрямо тези, които ядат закуски от зърнени култури.

 

яйца, протеини, хранене, здраве, закуска

 

Ябълки

 

Една ябълка съдържа по-малко от 100 калории. Освен това ябълките са богати на фибри, което ги прави добър вариант за лека закуска, когато се опитвате да отслабнете.

 

Четете още: Най-добрите храни през лятото

 

Някои сортове ябълки могат да бъдат особено полезни, тъй като съдържащите се в тях съединения, помагат за растежа на полезните бактерии в дебелото черво.

 

ябълка, калории, здраве, закуска

 

Супа

 

Ако започвате храненето си със супа, подготвяте тялото си за храносмилането и се преборвате с апетита преди да се нахвърлите на следващото по-калорично ястие. Опитайте се да започнете следващата си вечеря със спаначена супа, например.

 

супа, здраве, хранене, апетит

 

Боб

 

Бобът има високо съдържание на фибри, което означава, че е необходимо повече време да се обработи от организма. Ще се чувствате сити по-дълго време, отколкото, ако ядете храни с ниско съдържание на фибри.

 

боб, здраве, хранене, отслабване, апетит

 

Четете още: Защо прасковите са толкова полезни?

 

Зелен чай

 

Зеленият чай съдържа антиоксиданти, които ускоряват метаболизма ви. Освен това е естествен, некалоричен начин да поглезите вкусовите си рецептори, ако ви е омръзнало да пиете обикновена вода.

 

антиоксиданти, здраве, зелен чай, отслабване

 

Круши

 

Вярвате или не, крушите имат по-високо съдържание на фибри от ябълките. Една круша съдържа 5-7 грама фибри.

 

круши, калории, закуска, плодове, отслабване

 

Канела

 

Канелата може да помогне да намалите рязкото повишаване на инсулина при хранене. Проучванията показват, че тези, които включат канела в менюто си, имат значително по ниски нива на глюкоза в кръвта 2 часа след хранене. Добавяйте канела в овесената си каша сутрин. 

 

канела, здраве, инсулин, отслабване,

 

Снимки: Barbara.K, – hilari –, Steve A Johnson, Billy Wilson Photography, Eisbäärchen, cookbookman17, flossyflotsam, torbakhopper HE DEAD, djwtwo, Chewy Chua  Foter.com

Добави коментар