9 неща, които никой не ти казва за бременността – част 1

Когато решите да имате бебе, започвате да очаквате забременяването с огромно нетърпение, нали? Казват ли ви, че сияете? Наистина ли се връзвате версията, че бременността просто ще направи коремчето ви кръгло и голямо и в него ще се развие едно перфектно бебе, което ще се роди без проблеми?

 

Надяваме се, че ще се съгласите с нас, че това са куп глупости, с които се успокояваме поне малко.

 

Според настоящите и бъдещи мами, по време на бременността се случват доста неща, които те изобщо не са очаквали. Неща, за които никой нищо не разказва.

 

бебе, бременност, гадене, повръщане, акне, болки

 

Защо никой не казва тези неща на бъдещите майки? Можем само да предполагаме, че хората умишлено крият някои от неприятните моменти от бременността, защото ако момичетата знаеха какво ги очаква, сигурно никога нямаше да искат да забременеят (в кръга на шегата, разбира се). След като обаче бременността вече е факт, всяка бъдеща майка открива, че „чудото“, което предстои крие някои мръсни малки тайни и това е реалният живот и е страхотно, дори и когато не е! Очевидно е така, щом много жени искат да преживеят всичко това отново.

 

Майчинството е огромна радост, но понякога идва съпроводена с много сополи, литри пот и акне. Да не забравяме и всички непознати, които искат да ви пипнат по корема! Ето и един кратък списък с гадните неща от бременността, които могат да ви се случат и за които всички наоколо си мълчат:

 

Четете още: Готова ли съм за ново бебе?

 

1. Най-гадното и болезнено акне, което някога сте имали!

 

Акнето по време на тийнейджърските ви години, може да ви се стори като детска игра, в сравнение с това, което може да се появи по време на бременността. По лицето, врата, зад ушите, брадичката, гърдите гърба – почти навсякъде. Възможно е и да имате страхотна и зашеметяваща кожа по време на бременността си, но след това лицето ви да започне да изглежда сякаш сте го напъхали в кошер с пчели. Хормони!

 

бременност, гадене, повръщане, акне, болки

 

2. Носът ви е най-големият ви враг!

 

Кръв от носа – да. Постоянно течащ нос – да. Не е лошо да се запасите с цял склад с носни кърпички – ще ви трябват. Но това не е най-лошото пред което ще ви изправи вашият нос. Докато сте бременна той е супер чувствителен. Сега сте способни да разберете какво е ял преди 6 часа човекът, който се намира на 3 метра от вас. Освен това постоянно ще си мислите, че миришете лошо. Може да се отвратите и да спрете да ядете някои храни по време на бременността си, понеже ще ви миришат доста гадно. Буквално. И тези храни могат да са всякакви, дори пиле или броколи, например.

 

Четете още: Как да говориш с него, че искаш бебе?

 

бременност, гадене, повръщане, акне, болки

 

3. Всекидневно гадене

 

Понякога всекидневното гадене спира. Но понякога, продължава през цялата бременност – чак до родилната зала. Да не говорим, че може да ви докара дори и до дехидратация. Сигурно ви се иска да ви кажем, че много рядко сутрешното гадене се задържа след първите няколко месеца от бременността? Е, това не е вярно.

 

Продължава на: 9 неща, които никой не ти казва за бременността – част 2

 

Снимки: Shutter Daddy, archangeldeb, bicccio, Jack Fussell Foter.com

Добави коментар