9 неща, които никой не ти казва за бременността – част 2

Продължава от: 9 неща, които никой не ти казва за бременността – част 1

 

4. Усещане, че тялото ви се разпада

 

Необяснимо и съвсем случайно изтръпване, болезнен ишиас, болки в гърба, главоболие, убийствени киселини, които ви карат да си мислите, че косата на вашето бебче стига чак до гърлото ви. И това не е всичко – пронизващи болки в слабините, болки в краката и изключително често ходене до тоалетна. Всичко това може да бъде ваше!

 

5. Ще се лигавите

 

До сега никога не сте хъркали? А сега го правите! Е, сега ще хъркате толкова силно, че понякога сигурно ще се събуждате с отворена уста и течаща слюнка по възглавницата и косата. Говорейки за лигавене, сега е възможно да го правите навсякъде и по всяко време. Възможно е да започнете да отделяте наистина много голямо количество слюнка. Освен това вкусовете ви може да са объркани. И странни. Понякога дори като метал.

 

бременност, бебе, болки, слюнка, лигавене

 

6. Превръщате се в космато, потно зверче

 

Тялото ви реагира на хормоните, като ви превръща в нещо като женски върколак. Ще се потите по всяко време и вероятно ще оставите огромно мокро петно пот върху матрака си до 40-та седмица от бременността. Зърната ви ще се превърнат в тъмни странни, твърди като камък неща. Космите ви ще започнат да растат много и навсякъде. Ама наистина навсякъде!

 

Четете още: Забременяване – кога се нуждаем от лекар?

 

7. „Маманезия“ и други общи деменции

 

Ще започнете да плачете на реклами. Може да ви се прииска да създадете световен проблем във връзка с работното време на хранителния магазин до вас. Ще сте убедени, че всички хора около вас са глупави. Ще прекарате месеци наред в постоянен ирационален гняв и просто ще ви се иска да удряте хората в лицето.

 

бременност, бебе, хормони, емоции, гняв

 

Възможно е да оглупеете и до степен да не можете да си напишете името или да не сте в състояние да си довършвате изреченията. Напълно възможно е да забравите накъде сте тръгнала или пък да отворите вратата на хладилника и да установите, че нямате представа какво сте искали да вземете от него. Може да губите ключовете на колата си по 12 пъти дневно. Да не говорим, че може да развиете параноя, че бебето ви ще се задуши и ще умре, ако не спите по гръб (например).

 

Четете още: Анормална морфология на сперматозоидите

 

8. Ходенето до тоалетната – най-лошият ви кошмар

 

Сигурно ще трябва да пишкате всеки път като се изправите или седнете, или се обърнете, или пък вдигнете телефона, а освен това и на всеки 15 мин. Да не говорим за ходенето по голяма нужда. Благодарение на всичките пренатални витамини, които приемате, ще имате такъв запек, че ще сте убедени че ще умрете. Общо взето всяко такова преживяване е като един вид малка подготовка за раждането. Разбира се, това може да доведе и до болезнени и сърбящи хемороиди.

 

бременност, бебе, пръцкане, газове, запек,

 

9. Пръцкането става позволено

 

Забравете за принцеските си задръжки по тази тема. Около 5-ти – 6-ти месец свободното отделяне на газове вероятно ще се превърне в нещо съвсем нормално и ежедневно за вас. Възможно е да получите силни болки в стомаха, като резултат от никога не свършващите газове. И това ще е нещо съвсем нормално.

 

Не разполагаме ли с интересен микс от преживявания? Можете свободно да го допълните в коментарите. 😉

 

Снимки: Torsten Mangner, blinzelblinzel, wilsx4, bicccio Foter.com

Добави коментар