8 съвета как да изберете правилната фитнес зала

Когато се стигне до включването на упражнения като част ежедневието, намирането на фитнес зала, която отговаря на нуждите и очакванията ви може да играе основна роля в желанието за трениране и мотивацията за последователност. Преди да си направите членска карта, разгледайте фитнес залата и използвайте следния списък, за да се насочите какво да търсите, да питате и да очаквате:

 

1. Локация

 

45-минутна тренировка плюс 30 минутно придвижване от и до фитнеса всеки ден не звучи добре. Помислете за това, кога имате възможност да тренирате и вземете предвид фитнес залите в близост до дома ви или до работното си място. Ако стигането до фитнеса е проблем, това може да бъде първото ви извинение да пропуснете тренировка.

 

2. Часове

 

Ако имате намерение да се упражнявате преди работа, но работното време на фитнеса е от 9 часа – той няма да ви върши работа. Важно е да погледнете до колко часа е работното време, дали работи през събота, неделя и официалните празници, защото това може да компрометира вашия график на трениране.

 

фитнес, зала, здраве

 

3. Цена

 

Първо, вземете под внимание колко са първоначалната вноска и месечните такси. Попитайте какво е включено в тази цена – например фитнес треньор. Попитайте за отстъпки или специални пакетни предложения. Не сключвайте дългосрочни договори с високи такси.

 

4. Чистота

 

Има два издайнически признака за чистотата във фитнеса: Баните (тоалетните) и ъглите. Ако банята е мръсна и мрачна и има кълба прах в ъглите на залата, то подръжката е проблем. Друг важен момент, който трябва да се вземе под внимание: всеки обект трябва да осигури средства за дезинфекция на оборудването след употреба. Потърсете фитнес, в който предлагат дезинфекциращи средства и вижте дали някой действително ги използва.

 

Четете още: Колко интензивно трябва да тренирам?

 

5. Уреди

 

Търсите ли определени уреди във фитнеса? Обиколете помещението и вижте наличното обрудване. Оценете качествата на уредите и инструкторите, които са на разположение.

 

фитнес, здраве, зала

 

6. Удобства

 

Обичате ли да плувате или да играете баскетбол? Ако отговорът е да, проверете за наличието на басейн и баскетболни игрища и тяхното качество. Други неща, които можете да вземете под внимание са наличието на паркинги, детски кът и съблекални.

 

7. Употреба

 

Попитайте персонала относно броя на хората, които посещават фитнеса и когато го правят. Тренировката, която планирате може да съвпада с високия трафик на посещенията и ползването на уредите. Това може да се превърне 30 минутна тренировка в 1 час чакане.

 

Четете още: Сутрешна разходка – защо не!?

 

8. Пробен период

 

Последно, но може би най-важното – попитайте за достъп до съоръженията в рамките на седмица – две, преди да се ангажирате с членство. Това ще ви даде възможност да получите представа за персонала, останалите членове и атмосферата на мястото.

 

След като сте обиколили фитнеса, попитали сте всички важни въпроси и сте имали възможност да го изпробвате, вече можете бъдете сигурни в салона, който изберете.

 

Снимки: stockimages, photostock FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар