8 съвета за детоксикация през лятото

Подутият стомах и усещането за тежест са едни от най-честите проблеми, които имаме през лятото. Не отдаваме внимание на честите нездравословни вечери навън, жегата и неправилното хранене до момента, в който не облечем банския си за първи път и не започнем да измисляме все повече и повече драстични методи за отслабване.

 

Ще ви споделим 8 съвета за детоксикация, които ще ви накарат да се почувствате по-добре и по-сигурни в себе си през летния сезон.

 

1. Започнете преди настъпването на лятото

 

Първото важно правило: не чакайте последния момент, за да започнете детоксикацията! Направете си предварителен план, чрез който да изгорите натрупаните калории и да изхвърлите токсините.

 

Четете още: 10 причини да се храните балансирано и здравословно

2. Хидратирайте

 

Една от най-грубите грешки е пиенето на много малко течности. За детоксикацията това е основното правило: приемайте много, много течности. Колко по-точно? Поне 8 чаши вода дневно. Водата е много важна за правилното функциониране на мозъка и на целия организъм.

 

3. Билкови чайове

 

Те са идеални за пречистването на черния дроб от натрупалите се токсини. Препоръчваме ви чаят от глухарче заради полезното му действие и силния му ефект.

 

4. Намалете солта

 

За да се противопоставите на задържането на вода и подуването на стомаха не забравяйте да намалите солта, която приемате. Ако не можете да се откажете от допълнителния вкус, заменете солта с билки и подправки.

 

Четете още: Кога диетата може да е опасна?

 

5. Плодове и зеленчуци

 

За пречистването на организма наравно с водата са плодовете и зеленчуците. Фибрите, които се съдържат в тях, помагат на организма да елиминира токсините и да регулира функционирането на червата.

 

6. Пробиотици

 

Те възвръщат нормалната бактериална флора на организма. В момент на стрес – психически и физически, тя нарушава функцията си.

 

7. Цитруси

 

Цитрусите, богати на витамин C, произвеждат много антиоксидантни ензими, които ни помагат в борбата с подутия стомах и чувството за тежест.

 

Четете още: Как да се храним по-добре – 12 здравословни съвета

 

8. Нездравословни храни

 

Кажете „чао“ на нездравословните храни! Това е златно правило при детоксикацията. Избягвайте мазни храни, съдържащи мазнини, сол и захар.

Добави коментар