8 неща, които никой не ти казва за брака – част 1

Изненадваща, поучителна, а понякога и жестока, истината за това, пред какво сме изправени след като мине големия и ден и какво означава любовта наистина. Животът не е книга с приказки. Някъде дълбоко в съзнанието ни са се спотаили романтичните образи на Пепеляшка или дори на Джулия Робъртс. Клишираните изображения с младоженци, яздещи приказен бял кон към червеното слънце на залеза, почти винаги са само блян.

 

В реалния живот след „И заживели щастливо до края на дните си“, често сценарият добива по-скоро привкус на филм на ужасите. Като цяло бракът не е за хора със слаби сърца. Ако вярвате, че чистата любов един към друг ще ви помогне да се справите, сигурно наистина ще е така. Но бракът не винаги е толкова приказен.

 

брак, щастие, семейство, младоженци

 

Може да звучи малко мрачно, но най-неромантичните моменти от брака ви, всъщност ще ви научат най-много за вас, за партньора ви и за естеството на любовта. Предлагаме ви списък с няколко прости истини, които ще отключат сандъка с удоволствията в несъвършенствата на реалния живот.

 

Четете още: Конфликтите в новото семейството

 

1. Както си лежите до половинката си ще се чудите „Ама това завинаги ли е?!“

 

Когато се ожените си мислите, че партньорът ви е вашата сродна душа и ще бъдете заедно докато смъртта ви раздели. Тогава един ден се събуждате и осъзнавате, че този човек не ви прави щастливи всеки миг от всеки ден. Всъщност може някой ден дори да се чудите защо сте сключили брак толкова бързо. Разбира се, непосредствено след сватбата смятате, че това няма как да се случи на вас.

 

В деня на сватбата нямате представа какво означава „в добро и зло“. Всъщност най-голямото изпитание за връзката ви са битовизмите на ежедневието. Тогава ще се проявят и темпераментът и характерът на всеки от вас. Разочарованието бавно се промъква и става съвсем осезаемо. За това не е виновна половинката ви, а по-скоро собствената ви захаросана фантазия за брака. Бракът е пътуване, изпълнено с равни части възбуда и скука.

 

брак, младоженци, щастие, добро, зло

 

Събуждайки се след хубавия сън, се изправяте пред суровата действителност и това сигурно не изглежда като повод за празнуване, но всъщност е. Защото когато оставите всички измислени историйки за перфектен брак, разбирате, че бракът е много по-богат и по-възнаграждаващ, отколкото някой може да си представи.

 

Труден – да. Разочароващ – определено. Но и изпълнен с невероятна магия, която е по-добра от всяка идеална приказка.

 

Четете още: Запознайте домашния любимец с вашето бебе – част 1

 

2. Ще работите по-здраво, отколкото сте си представяли някога

 

В началото на брака, думата „работа“ за вас означава да бъдете търпеливи и толерантни. С цялата си наивност смятате, че ще се борите с досадните навици на другия. Ако беше толкова просто, щеше да е чудесно. Половинката ви има дълбоко скрити и мистериозни детайли, както и вие. Трябва да се опознаете по възможно най-обстойния начин. Това че се жените, не значи, че сте приключили с ученето, а само че преминавате към ново ниво на изследванията.

 

брак, младоженци, толерантност, щастие

 

Това е така, защото всеки път като си помислите, че вече знаете всичко един за друг, вече сте се променили и трябва да учите наново. Вие растете и се развивате заедно. Най-важната част от брака е да намерите начин да подхранвате взаимно този процес. В брака усилието е нещо вечно, постоянно и понякога доста трудно.

 

3. Понякога ще си лягате ядосани (а може и да се събуждате дори по-ядосани!!!)

 

Който е решил да каже на младоженците никога да не си лягат ядосани, много е сбъркал. Явно не е виждал спалня, в която летят сълзи и обвинение чак до зори.

 

Четете още: Не проваляйте първата брачна нощ

 

Трябва да се успокоите, да разгледате перспективите. Трябва просто да си дадете почивка от спора. Всеки аргумент има нужда малко да подиша. Ако спрете (или преброите до 10), ще разберете дали сте ядосани, наранени, или и двете, а след това ще можете да определите много по-лесно източника за това.

 

брак, младоженци, щастие, перспективи

 

Може двамата да сте стресирани от работа и просто да имате нужда от малко разтоварване. Без почивка и перфектният аргумент може да се превърне в причина за продължаване на спора – повод за обсъждане на безкраен брой стари и настоящи прегрешение, с които само ще се нараните.

 

Дори и да се стараете да се успокоите преди лягане, има моменти в които скандалът просто отказва да умре. И ако решите да го задушите насилствено, това със сигурност няма да повлияе благоприятно на брака ви.

 

Продължава на: 8 неща, които никой не ти казва за брака – част 2

 

Снимки: {Wes},  Ed Yourdon, marumeganechan, Talita Neres, pedrosimoes7, orangeacid, pedrosimoes7 Foter.com

Добави коментар