8 неща, които никой не ти казва за брака – част 2

Продължава от: 8 неща, които никой не ти казва за брака – част 1

 

4. Ще оставате без секс, понякога за дълго време. И това е нормално

 

Има моменти, в които просто няма да сте в настроение за секс. Има и много моменти, в които половинката ви няма да бъде в настроение. Така че може да минат няколко дни, в които не сте правили секс, после още няколко и още няколко…

 

Тези периоди са естествена част от брачния живот. Сухият период не е знак, че сте изгубили желание или че никога повече няма да правите секс отново. Това означава просто, че тази седмица сънят е по-важен от секса.

 

семейство, брак, младоженци, секс

 

Не се самозалъгвайте, че другите хора правят секс хиляди пъти по-често от вас. Вместо да се притеснявате за това колко често „трябва“ да правите секс, акцентирайте върху флиртуването с вашата половина.

 

Ключът е в това, че дори и да не правите секс, проявявате интимност по друг начин – докосвате се, целувате се, прегръщате се… Разтривката на краката след дълъг работен ден, може да е много по-интимно и мило изживяване от секса.

 

Четете още: Не проваляйте първата брачна нощ

 

5. Да бъде така, както вие искате, обикновено не е толкова важно, колкото намирането на начин да работите заедно с половинката си

 

Всеки смята, че е прав за нещата, които твърди, мисли и чувства. Вие се смятате за прав/а, половинката ви също смята, че е права във всяко едно отношение. И така често се стига до скандали.

 

семейство, брак, младоженци, проблеми, чувства

 

Когато става дума за правилно и грешно – това е просто начина, по който всеки от вас възприема нещата. Но всъщност бракът не е черно-бял, всеки не е напълно прав и не греши напълно. Ще живеете и ще се чувствате много по-добре, ако се научите на търпение и оцените колко са важни компромисите.

 

Колкото по-добре опознавате половинката си, толкова повече ще уважавате позициите ѝ. Това не означава да се съгласявате винаги, а по-скоро да балансирате ситуацията, така че да удовлетворява и двама ви.

 

6. Страхотен брак не е нарицателно за липса на конфликти, а по-скоро постоянни опити да направите нещата както трябва

 

брак, щастие, младоженци, сватба

 

Може би си мислите, че ако успеете да изградите баланс във взаимоотношенията си, никога няма да се карате. Това е невъзможно. Всеки брак има големи и по-малки кавги. Конфликтите в брака всъщност са нещо хубаво, защото те помагат на партньорите да се опознаят, да изчистят проблемите, скъсяват дистанцията, а в крайна сметка след всеки конфликт, те стават и по-силни и задружни.

 

Четете още: Сексът през първата брачна нощ

 

7. Ще осъзнаете, че можете да промените само себе си

 

Известно е на всички, че често се самозаблуждаваме, че можем да променим човека, когото обичаме, за да се доближи той до съвършенството. Използваме различни „оръжия“, като подкрепа, съпричастност или викове и ултиматуми, но го правим с упоритото убеждение, че поемаме тази огромна отговорност и правим правилното нещо.

 

брак, семейство, проблеми, щастие, решение

 

Независимо какви са нашите мотиви, усилията, които трябва да положим са изтощителни. Да превърнете напълно развит човек, в нов, да промените стари навици, вярвания и особености, изграждани с десетилетия е непосилна задача. Рано или късно и вие ще осъзнаете това. Далеч по-лесно е просто да промените начина, по който реагирате и приемате нещата самите вие.

 

Например, когато се приберете и съпругът ви е измил чиниите, но не е почистил мивката, можете да му мрънкате 15 мин., че трябва да чисти мивката, можете да му викате 15 мин. защо не е почистил мивката или можете просто да си кажете „Супер, сега всичко, което трябва да свърша е просто да почистя мивката и толкова!“.

 

Четете още: Без желание за секс след раждането

 

8. Изправете се лице в лице срещу страховете си

 

Имате проблеми. Проблеми с доверието, с контрола и много други. Сигурно осъзнавате, че не сте перфектни. Сигурно понякога се страхувате и сте подозрителни към половинката си. Често не успявате да квалифицирате подобаващо проблема и се палите прекалено много за съвсем невинно „нарушение“. Понякога се страхувате, че половинката ви не ви обича вече или дори мисли за развод. Но в крайна сметка – ако наистина ви обича, тези неща няма как да се случат.

 

семейство, проблеми, контрол, младоженци

 

Сигурно ви се иска това неадекватно поведение да продължи само няколко месеца и всичко да се нормализира. Но страховете и несигурността могат да останат много по-дълго време. Всъщност – докато сами не ги преодолеете. Трябва да осъзнаете, че много от най-голямото неудовлетворение в брака ви, всъщност е провокирано от липсата ви на самоконтрол.

 

Това може да бъде доста трудно за приемане, защото е доста по-комфортно да обвинявате недостатъците на половинката си за всичко. Но всъщност това е основното нещо, заставащо между вас – липсата на самоконтрол.

 

Ако решите да поемете по неравния път на самоопознаването, това може би ще е най-пълноценното нещо, което ще направите за вашия брак. Така ще се научите да обичате странностите. Бракът има странна красота. Пълен е с трудни моменти и още по-трудни уроци, за които никой не може да ви подготви. В края на краищата обаче, това са нещата, които носят богатството в живота ви заедно – да направите любовта си още по-дълбока и по-силна, отколкото е била в началото!

 

Снимки: colormewonderfulx, orangeacid, Ivan Constantin, DMahendra Foter.com

Добави коментар