8 начина да бъдете естествено красиви

Всяка жена иска да бъде привлекателна. Най-добрият начин да изглеждаме добре е като потърсим, подсилим и подчертаем естествената си красота. Днес ви предлагаме 8 лесни начина да се чувствате и да изглеждате още по-добре.

 

Повярвайте в това, че сте красива!

 

Няма нищо, което да ви направи по-привлекателна от това. Един от най-лесните и ефективни начини да постигнете това усещане е като се храните по-здравословно. Опитайте да повишите самочувствието си като се виждате по-често с приятели и се забавлявате повече.

 

красота, лице, коса, вяра, естествена, натурална

 

Четете още: Из дебрите на красивата коса – Костадин Колев – Коцето

 

Почиствайте добре кожата си

 

Първо се научете да приемате кожата си такава, каквато е, независимо, че не е идеална. Тонизирайте я с натурални продукти. Подбирайте ги внимателно, защото лошата козметика вреди на кожата ви. Ексфолирайте кожата си, но не по-често от 3 пъти седмично. Сутрин изплаквайте лицето си с хладка вода. Не забравяйте, че лицето ви всекидневно се нуждае от слънцезащитен крем.

 

почистване, миене, вода, лице, кожа

 

Поддържайте косата си здрава и хубава

 

Ако искате да боядисате косата си, можете да използвате безамонячна боя за коса. Или поискайте от фризьора си да използва друг безвреден за косата ви продукт. Избягвайте използването на преса и маша за коса, защото те ще направят вида на косата ви нездрав и непривлекателен.

 

коса, здраве, боя, преса, маша

 

Четете още: 10 грим трикове, които всяка жена трябва да знае – ВИДЕО

 

Стремете се към перлено бяла усмивка

 

Мийте зъбите си два пъти дневно. Преди лягане използвайте конец за по-детайлно почистване. След хранене можете да дъвчете дъвки без захар, за да увеличите слюнкоотделянето, което ще направи риска от кариес по-малък. За да се предпазите от корозия на емайла, можете да пиете напитки като кафе с помощта на сламка.

 

усмивка, зъби, красиви, бяло

 

Гримирайте се с продукти, които не са тествани върху животни

 

Тези продукти са по-безвредни за кожата ви.

 

Спортувайте!

 

Грижете се добре за тялото си, но не позволявайте това да ви обсеби. Няма нужда да пазите строга диета или да спортувате с часове. Просто правете упражнения, които ви карат да се чувствате по-добре. Ако обичате да вървите, можете да правите дълги разходки на кучето си, например. Ако ви харесва да танцувате – направете го! Правенето на упражнения освен всичко ви прави по-щастливи, защото се отделя хормон, наречен ендорфин.

 

спорт, тренировка, упражнение, разходка

 

Наспивайте се добре

 

Спете достатъчно – минимум 6 часа и половина, но не повече от 10 часа. Това ще ви накара да се чувствате и да изглеждате много по-добре. Стойте далеч от кофеина поне 2 часа преди сън и си изградете навик за лягане – например в 22.00 часа. Ако имате проблеми със заспиването, можете да опитате някои релаксиращи техники преди лягане.

 

Четете още: Премахнете черните точки

 

сън, легло, здраве, почивка, красота

 

Бъдете оптимист

 

Истина е, че усмивката ви ще ви направи още по-красива. Ако се стремите да бъдете винаги щастливи, това си личи и околните непременно ще забележат зашеметяващата ви визия. А и самите вие ще се чувствате много по-добре.

 

усмивка, щастие, оптимист, късмет, красота

 

Снимки: marin, imagerymajestic, stockimages, sakhorn38, photostock, Freedigitalphotos.net

Добави коментар