8 начина да балансирате между добра майка и добра съпруга

Бракът си е трудна работа. Майчинството – още повече. Да балансирате между брака си и това да бъдете майка може да се окаже много, много сложна и почти невъзможна задача. Предлагаме ви 8 съвета, благодарение на които може и да успеете да сте всичко за всекиго, по всяко време – страхотна съпруга за мъжа си и чудесна майка на децата си. Ето ги и тях:

 

1. Бъдете добри със себе си

 

Грижете се за себе си, отделяйте време за себе си и хобитата си, намерете време да работите и да постигате собствените си цели и стремежи. Продължавайте да се развивате, това ще помогне и на семейството ви да върви напред.

 

2. Бъдете позитивни

 

Уверете се, че мислите и казвате повече позитивни, отколкото отрицателни неща. Към графата на отрицателните влизат и корекции, жалби, заядливост и т.н. Позитивизмът включва това да казвате на близките си, че ги обичате чрез думи или действия, а защо не и двете.

 

Положителна реакция може да бъде „Благодаря много за това, оценявам твоята съобразителност. “ Подхранете добрите си отношения с положителни коментари и изводи за половинката си.

 

3. Дарявайте с любов, когато ви ядосват

 

Когато вашето дете или партньорът ви са гневни, викат или действат неадекватно – изненадайте ги. Вместо да реагирате на гнева с гняв и недоволство, направете някаква смешна физиономия или просто ги погледнете нежно и с любов. Предложете любовта и подкрепата си.

 

Четете още: Закуска за заети мами

 

4. Взимайте мнението им под внимание

 

Питайте детето и партньора си какво мислят по даден въпрос, какво е становището им, как биха постъпили. Попитайте ги как според тях трябва да се промените, за да сте по-добра майка и съпруга. Слушайте внимателно. А и това може да ги вдъхнови да ви попитат съвсем същото някой ден.

 

5. Споделяйте мечтите си

 

Мечтите и историите могат да бъдат изключително ценни в ежедневието на едно семейство. Когато децата или партньорът ви искат да споделят своите мечти, изслушайте ги с интерес. Отделянето на малко време за споделянето на подобни неща, стимулира креативността на децата, а и вашата също. Освен това може да помогне с взимането на решения за по-нататъшни действия.

 

6. Забавлявайте се навън – през цялата година

 

В днешно време и възрастните, и децата, прекарват повече време на закрито. Създайте си „зелени часове“ и прекарвайте това време навън. Това ще помогне на децата ви да се развиват по-здрави и игриви. Разхождайте се в квартала, в близкия парк, отидете на планина. Това ще ви осигури време да си говорите, да планирате бъдещи начинания, да създадете малко по-интимна връзка.

 

Четете още: 3 начина да намерите време за секс

 

7. Пътувайте

 

Много семейства не могат да си позволят да пътуват до отдалечени дестинации. Въпреки това, можете да си организирате туристическа разходка до най-близкия град или да опознаете по-добре своя собствен.

 

Поставете карта в детската стая или на място, на което прекарвате повече време със семейството си. Отбелязвайте си местата, които искате да посетите. Отбележете си желани дати за пътуването на календара, и планирайте ново приключение. Пътуванията ще разширят светогледа ви. Освен това ще засилят връзката ви с децата.

 

8. Планирайте седмични игри

 

Отбелязвайте в календара веднъж или два пъти в седмицата специално време за игри с децата. Време, в което да не сте заети с никакви други ангажименти. Така връзката ви ще стане по-здрава и ще внесете още повече радост в живота на своето семейство!

Добави коментар