8 изненадващи промени във връзката след раждане – част 2

Продължава от: 8 изненадващи промени във връзката след раждане – част 1

 

5. Обичате бебето си повече от партньора си

 

След появата на бебето си ще искате да сте с него постоянно. Това може да ви дистанцира от партньора ви, а тази дистанция може да нарани чувствата му.

 

Не е необходимо да ви казваме, че обичате бебето си повече от всичко на света. И това „всичко“ включва и партньора ви. Е, може би не е повече, но със сигурност е по-различно.

 

На практика е възможно да забравите, че партньорът ви съществува и да се концентрирате само и единствено върху бебето. Опитайте се да не му го показвате – не забравяйте, че той също е изключително щастлив от появата на бебето – не е нужно да наранявате чувствата си поради тази причина.

 

6. Различията ви са излезли на показ

 

бебе, връзка, партньор, раждане

 

След появата на бебето търканията между партньорите зачестяват. Възможно е да започнете да спорите много по-често, отколкото в миналото. Не ни се иска да използваме думата „каране“, тъй като тя е смислово натоварена с крещене и нараняване на чувства. Но със сигурност споровете ще станат по-често явление.

 

Има частично решение на този проблем – опитвайте се да казвате по-често „благодаря“ и „моля“. Освен това мислете по-често за хубавите страни на половинката си и хубавите неща, които правите един за друг. Не се фокусирайте върху грешките.

 

7. Не съществува такова нещо като почивка

 

Времето, с което сте разполагали преди раждането на бебето, го няма. Свободното време е запълнено от чистене и подготовка на нещата за следващия ден – бутилки, дрехи, памперси.

 

Четете още: 9 съвета за повече енергия за мами

 

Както споменахме и по-горе, начинът ви на живот се променя драстично. Ще спрете да правите неща, които са ви свързвали с партньора ви по някакъв начин – гледане на филм, играене на компютърна игра, четете на книги в леглото, разходка в планината. Всички тези неща са изчезнали – поне за сега, когато нямате никакво време за губене.

 

бебе, връзка, партньор, раждане

 

Сега се изправяте пред предизвикателството да се преборите за връзката си, докато сгъвате детски дрешки и чистите размазаното картофено пюре от масата заедно. Не е секси, но поне е мило, че вършите всичко заедно.

 

8. Въпреки всички негативни неща, връзката ви е преминала на следващо ниво

 

Животът след появата на бебето става и лош, и хубав. Лош, защото и двамата с партньорът ви сте недоспали и следователно – кисели и раздразнителни. Но хубав, защото бебето ви прави щастливи. То ви кара да се смеете и притеснявате както никога преди, но това е нещо, което ви сближава.

 

Четете още: Закуска за заети мами

 

Ще срещнете много трудности, но тъй като сте създали нов живот заедно и се грижите за него пак заедно, ще се свържете един с друг по изцяло нов начин. Докато наблюдавате как партньорът ви пее на бебето, за да го приспи посред нощ или колко мило му чете приказка за лека нощ, ще се влюбите в него отново.

 

Мислете за грижата за бебето като за тренировъчен лагер – ако можете да се справите с тези предизвикателства, значи можете да се справите с всичко!

 

бебе, връзка, партньор, раждане

 

Снимки: mariadelajuana,  lanier67, nicubunu.photo, mariadelajuana Foter.com

Добави коментар