7 хобита за зимата

Когато нощите са по-дълги и времето стане по-студено, започваме да прекарваме повече време у дома. Но какво можем да направим, за да ни е възможно най-приятно това време? Въпреки, че е изкушаващо просто да заспим зимен сън, има много хобита, които са идеални, за студеното време. Защо не опитате някои от тях?

 

1. Рисуване

 

Няма значение дали красиви пейзажи, или нещо друго, рисуването е перфектно занимание за студените зимни дни. Освен това, тази дейност и ще ви погълне и ще създадете нещо, на което ще се наслаждавате дългосрочно. Може да започнете уроци, тъй като това ще ви насърчава да се измъквате от вкъщи (но все пак ще си прекарате времето на закрито).

 

2. Шиене

 

Имате ли шевна машина, която събира прах забутана някъде? Извадете я и си направете одеяло. Това ще ви отнеме известно време, но когато приключите ще имате нещо, което да ви топли.

 

плетене, хобита, зима, шиене

 

3. Плетене

 

Ако не ви привлича шиенето, опитайте се да плетете. Може да си изплетете шал, което всъщност няма да ви отнеме толкова дълго време, колкото си мислите. Но когато приключите, ще имате страхотен нов аксесоар, който освен че ще ви топли, ще е в любимите ви цветове.

 

4. Писане

 

Когато времето е студено, вземете една тетрадка и отидете в близкото кафене, за да попишете малко. Понякога да сте далеч от домашната обстановка, може да ви подейства вдъхновяващо и да нахвърляте някои неща, докато се наслаждавате на топла чаша кафе, чай или горещ шоколад.

 

Четете още: Да изразиш себе си чрез цвят

 

5. Танци

 

Има толкова много видове танци и толкова много стилове. Запишете се в кварталната зала за танци или си пуснете домашен самоучител в интернет. Опитайте салса, танго, бели денс, ориенталски танци и други… всичко, което пожелаете.

 

танци, хоби, зима

 

6. Пътувайте, докато лежите

 

Опитайте един психологически трик. Отидете до местната библиотека и вземете малко книги за пътуване. Докато четете за топли страни, това може да създаде у вас чувство на топлина и да отклони ума ви от мислите за студеното време.

 

Четете още: Как хобито ви може да повлияе положително на връзката ви?

 

7. Гответе

 

Ще се стоплите както от включването на фурната, така и от физическото усилие докато кълцате, смесвате, белите или бъркате. Можете да направите вкусни топли ястия, супи и др. Печенето на кексове също е добра идея. Поканете приятели и си направете мини домашно парти на топло.

 

готвене, кълцане, бъркане, хобита, зима

 

Снимки: Queenie & the Dew, Paulcoxphotography, jaumescar Foter.com

Добави коментар