7 стъпки за бързо забременяване – част 2

Продължава от: 7 стъпки за бързо забременяване – част 1

 

4. Какво ще ви помогне да забременеете?

 

Понякога може да се окаже трудно да отсеете нещата, които наистина ще ви помогнат да забременеете от хилядите съвети в интернет пространството. Ето нещата, които наистина могат да помагат:

 

• Легнете по гръб след секс. Тъй като естествено отворът на влагалището е насочен надолу, лягането по гръб позволява на сперматозоидите да се задържат в него и да се придвижат по-бързо и лесно към яйцеклетката. Вероятно няма да навреди и ако държите за малко краката си повдигнати, но няма и да помогне.

 

• Правете секс преди лягане. Въпреки че според някои източници броят на сперматозоидите е най-висок сутрин, истината е, че няма оптимално време за правене на секс. Въпреки това, ако правите секс преди сън, е доста по-вероятно за по-дълго време да останете легнали по гръб.

 

• Въпреки че не съществува една единствена секс поза, която да помага за по-бързото забременяване, по-добре изберете такава, в която сте по гръб когато свършите.

 

Четете още: 5 знака, че сте в овулация – част 1

 

5. Какво НЕ помага да забременеете?

 

• Не използвайте лубрикант. Въпреки че много хора смятат, че лубрикантът ще помогнете на сперматозоидите да се движат по-бързо, истината е, че той може само да попречи. Много от лубрикантите, които се предлагат на пазара, променят баланса на pH във вагината и съответно намаляват подвижността на сперматозоидите.

 

• Не се притеснявайте, ако не получите оргазъм. Разбира се, оргазмът доставя голямо удоволствие, но той няма да помогне да забременеете по-бързо. Съществуват спекулации, че по време на оргазъм, повече сперма попада във влагалището и матката, но тази теория няма никакво научно доказателство.

 

• Не се притеснявайте дали партньорът ви носи боксерки или слипове. Наистина някои проблеми с плодовитостта при мъжете произтичат от състояние, при което температурата на тестисите е прекалено висока и което засяга производството на сперматозоиди. Съответно е естествено да мислим, че по-отвореното и дишащо бельо е по-подходящо. Въпреки това, няма доказателства за това твърдение. Това вероятно изобщо няма да повлияе на времето, за което ще забременеете.

 

Четете още: Как действат тестовете за овулация?

 

6. Бъдете готова за тестове

 

Колкото по-рано установите, че сте бременна, толкова по-бързо ще можете да се запишете на женска консултация. Освен това ще можете да започнете да се храните  по-качествено и навреме да промените навиците, които вредят на здравето ви. Някои тестове за бременност в наши дни позволяват да проверите дали сте заченали много рано (10 дни след овулацията ви), но ще получите най-точен резултат ако изчакате до деня, в който би трябвало да дойде вашата менструация.

 

Тестовете за бременност откриват човешкия хорионгонадотропин (ЧХГ) в урината. Нивата на този хормон, произведени от плацентата, продължават да се покачват в началото на бременността. Тестовете на пазара, предназначени за ранно установяване на бременност, са по-чувствителни към ЧХГ и го откриват в по-ниски нива и на по-ранен етап.

 

Ако се тествате твърде рано, има вероятност да получите фалшив отрицателен резултат – тестът да покаже, че не сте бременна, но всъщност да сте. Възможно е тялото ви да не произвежда достатъчно ЧХГ, което да бъде открито от теста. Ако изчакате и направите тест отново след няколко дни, има голяма вероятност да получите положителен резултат.

 

Четете още: Анормална морфология на сперматозоидите

 

7. Ако тестът е отрицателен…

 

Не сте забременели през този месец? Не изпадайте в паника. Повечето двойки не успяват от първия път. Всъщност около 50% от жените успяват да забременеят в рамките на 6 месеца след като са започнали с опитите, а 85% от двойките, опитващи да имат бебе, получават желаното в рамките на 1 година.

 

Има вероятност да сте изчислили грешно деня на овулацията, така че сперматозоидите на партньора ви да не са получили своя шанс да оплодят яйцеклетката. Помислете за нов метод за определяне на овулацията. Не се отчайвайте и задължително продължете с опитите и през следващите месеци.

Добави коментар