7 причини защо е страхотно да си бременна през лятото – част 2

Продължава от: 7 причини защо е страхотно да си бременна през лятото – част 1

 

3. Витамин D

 

Въпреки че не трябва да прекалявате с излагането на слънце и постоянно да се мажете със слънцезащитен продукт по време на бременността, определено няколко минутки на ден ще стимулират кожата ви да произвежда повече витамин D. Недостигът на витамин D по време на бременността често се свързва с повишен риск от гестационен диабет, прееклампсия и бактериална вагиноза.

 

Разбира се, можете да си набавите витамин D и от някои хранителни източници, като мляко и мазна риба, но много пренатални витамини не доставят достатъчно количество от него, а само чрез храна е много трудно да си го набавите. Консултирайте се с вашия лекар каква е препоръчителната дневна доза, която трябва да получавате от слънчевия витамин.

 

4. Гардероб

 

Дрехите за бременни жени са изминали дълъг път през последните години. В наши дни вече има очарователни възможности и изобилие от летни рокли, поли, потници, бански костюми и какво ли още не.

 

Много модели са съобразени с фигурата на бременните жени и са направени така, че да ви създават чувство за хладина и същевременно да изглеждате страхотно, без значение какъв е поводът. Магазините за втора употреба също предоставят възможност да си намерите нещо хубаво и достъпно, тъй като по време на бременността, неизбежно ще се наложи да презаредите гардероба си.

 

5. По-малък риск от остра вирусна инфекция при бебето

 

Острата вирусна инфекция е силно заразен вирус, който причинява инфекция на дихателните пътища. Тази болест може да е доста сериозна за недоносените бебета или тези, които имат сърдечни или белодробни проблеми, особено преди да навършат 6 месечна възраст.

 

Най-често острата вирусна инфекция се наблюдава при бебета от октомври, до май месец. Бебетата, родени в по-топлите летни месеци, са изложени на по-малък риск от това заболяване.

 

Четете още: Бременността и жегата – как да се справите?

 

6. Хидратирането е лесно и вкусно

 

По време на бременността е много важно да сте добре хидратирани. И извън нея, разбира се, но сега е особено важно, особено в горещите летни дни. През лятото, заради жегите, сте по-жадни. Освен това, безалкохолни коктейли, фрешове, студени чайове – всички те ви изглеждат като райска напитка (с лед), която е дошла, за да ви спаси от мъките.

 

7. Почивка!

 

Лятното време често е свързано с почивка и време извън работа, което може да е просто чудесно, особено ако сте в началото на бременността си и физическите симптоми на бременността може да ви накарат да се чувствате по-изтощени, отпаднали и изморени.

 

Четете още: Летен грип по време на бременност

 

Още една добра новина – лятото е най-добрият момент, в който с партньорът ви може да избягате на романтично място и да отделите време само за себе си. Иначе казано, нещо като меден месец, но преди бебето. По този начин ще прекарате време заедно, ще заздравите връзката си, ще се заредите с положителни емоции и ще се подготвите за прехода от партньори към родители.

Добави коментар