7 причини защо е страхотно да си бременна през лятото – част 1

Сигурно февруари – март, като разбрахте, че сте бременна, бяхте във възторг, нали? Лекарят ви каза, че терминът ви ще е септември, началото на октомври? Сигурно веднага усетихте, че ви очаква тежко лято. В един от най-горещите месеци ще сте толкова близо до раждането, че коремът ви ще е по-голям от самите вас.

 

В първия момент тази мисъл може да ви се стори малко шокираща и дори страшна, особено като си представите летните жеги. Има обаче и някои доста сериозни предимства на това да сте бременна през лятото. Някои от тях са очевидни, но някои може изобщо да не са ви дошли наум. Представяме ви и слънчевата страна на лятната бременност:

 

1. Моментът е чудесен за упражнения на открито

 

Разходките и плуването са двете най-добри активности за бременната жена. И двете са с достатъчно ниска интензивност, така че няма да се претоварите. Освен това и двете представляват чудесни кардио упражнения и са страхотно извинение да подишате малко свеж въздух.

 

Ходенето е едно от най-добрите упражнения по време на бременността, тъй като може да се практикува спокойно дори от жени, които не са във форма, както и във всеки етап от бременността. То натоварва тялото като кардио тренировка във фитнеса.

 

Физическото натоварване носи много ползи за здравето както на майката, така и на бебето. Една от тях е доставянето на повече кислород към мускулите и тъканите на майката, а чрез плацентата – и към бебето. Това стимулира по-доброто функциониране на плацентата и съответно – снабдяването на бебето с повече хранителни вещества. Винаги носете със себе си повече вода за пиене и изберете удобни обувки за спорт.

 

Плуването от своя страна, носи облекчение от качените по време на бременността килограми, подуването, разхлабването на ставите и летните жеги. Ако ходенето или тичането ви създават неудобство когато бременността е напреднала, джогингът или ходенето във вода ще ви се отрази чудесно.

 

Четете още: 5 начина да преживеете лятна бременност

 

Водната аеробика е едно от любимите неща на бременните жени през лятото. Басейнът (или морето) са единствените места, където жената се чувства в безтегловност, а хладката вода, носеща свежест в горещите летни дни, може да бъде само бонус.

 

2. Свежи плодове и зеленчуци в изобилие

 

Сигурно вече знаете колко важни са витамините и хранителните вещества за доброто здраве на майката и бебчето. Пълни с витамини и важни хранителни вещества, даващи енергия въглехидрати и засищащи фибри, плодовете и зеленчуците са идеална храна по време на бременността, за да бъде бебчето ви здраво.

 

Обикновено в по-топлото време жените се насочват към по-студените и здравословни храни, като сурови плодове за междинните закуски и салата от зеленчуци със сьомга, пиле или говеждо за основно ястие.

 

Четете още: Секс по време на бременността – част 1

 

През лятото е много по-лесно да си набавите свежи и хубави плодове и зеленчуци, които в някои случаи можете да откъснете дори от двора си. Да не говорим, че можете да си замразите или консервирате плодове и зеленчуци, които след няколко месеца да се превърнат в бебешки пюрета.

 

Продължава на: 7 причини защо е страхотно да си бременна през лятото – част 2

Добави коментар