7 начина да сте по-активни през зимата

Навън вече е доста студено и може би се движите доста по-малко, от желателното.  В крайна сметка, кой обича да се навлича като зелка, за да отиде да тича или да се подложи на риск, от подхлъзване на леда, когато излезе на разходка? Дори да загреете автомобила сутрин, за да отидете на тренировка във фитнеса, може да се окаже предизвикателство.

 

Въпреки че ви се иска да останете сгушени в топлото си легло, зимата не трябва да се превръща във време за залежаване, особено с всички тези възможности за зимни активности наоколо. С правилно отношение и микс от упражнения, зимата може да бъде чудесно време да се раздвижите, да бъдете креативни и да възродите любовта си към тренировките, опитвайки нови, забавни дейности. Да не говорим, че упражненията могат да ви помогнат да преборите зимната депресия.

 

Как да извлечете максимума от тренировките през зимата?

 

1. Променете настройката си

 

Зимата не е само студено време, това е един нов сезон! Възползвайте се от това време на годината, като преосмислите целите си и планирате това, което искате да постигнете през следващите няколко месеца. Всички сме толкова заети тези дни, че времето сякаш лети, ето защо е толкова важно да преосмислим миналото и да определим новите си цели. Това може да ви помогне да видите зимата в нова, вдъхновяваща светлина.

 

зима, време, сезон, активни

 

2. Излезте навън и играйте!

 

Ако ви е омръзнало просто да се упражнявате, то тогава излезте навън и „играйте“. По този начин също ще горите калории. Най-добрата част на играта е, че вие не я чувствате като упражнение, а получавате дневната си доза раздвижване. Можете да правите снежни ангели, да се целите със снежни топки, а защо да не направите и някой симпатичен снежко. Няма сняг все още? Пързаляйте се с кънки. Ледената пързалка може да изгори повече от 450 калории на час, а това си е направо супер.

 

Четете още: Десет съвета да останете във форма по време на празниците

 

3. Тренирайте зимен спорт

 

Ако сте състезателен тип, защо не опитате нов зимен спорт? Има много възможности за зимни спортове, които горят калории и са изключително приятни и забавни – каране на ски, сноуборд и др.

 

игра, зимен спорт, активни, разходка

 

4. Проявете творчество у дома

 

Разбира се, да отидете до фитнес залата може да е трудно, особено ако навън е студено и сте без автомобил, но никога не използвайте това като оправдание, за да пропуснете своето дневно упражнение.  Вместо това се упражнявайте у дома си, където е топло и приятно. В интернет вече е пълно с домашни тренировки, можете да инвестирате малко и във фитнес оборудване или просто да се упражнявате за тонус, упражненията у дома са едно добро решение. А какви са предимствата да тренирате у дома? Няма да се наложи да споделяте телевизията с някого или да прихванете евентуално някакво заболяване във фитнеса. Ще си слушате вашата музика и никой няма да ви смущава.

 

Четете още: 6 начина да запазите кожата си здрава през зимата

 

5. Опитайте нещо ново

 

Няма нищо по-добро от това да се запишете на нов курс или да запишете на нов спорт в група. Опитвайки нещо ново, вие си възвръщате енергията и тонуса. Дали ще е волейбол, танци, уроци по тенис или други, това е фантастичен начин да останете активни през зимата. Може да създадете някои нови приятелства или да придобиете нови умения.

 

спорт, зима, активни

 

6. Поставете си голяма цел и по-малки такива

 

Ако през зимата мотивацията ви изчезва безследно, то намерете си нова цел. Тя може да бъде да свалите няколко килограма, да тичате 5 км или друга цел, която да ви изкара извън зоната ви на комфорт. Създаването на цел, която се раздели на по-малки цели е един чудесен начин да започнете. Вместо да се концентрирате върху по-малки цели тази зима, този тип разделяне може да ви помогне да се съсредоточите върху глобалната картина.

 

7. Развълнувайте се

 

Ако никога не сте били фен на зимата, опитайте се да се фокусирате върху това, което обичате през този сезон и какво това време ви дава като възможности и фитнес начинания. От вкусните изкушения, чаша какао след дълга тренировка има много неща, които може да обичате в зимата и да ги оцените.

 

Снимки: Pincusvt, Sangudo, doranyiro Foter.com 

 
Добави коментар