7 идеи за детски рожден ден през лятото

Вашето дете има рожден ден през лятото? Вие сте истински късметлии! Не само, че можете да организирате парти на открито, но и сме ви подготвили няколко страхотни идеи, с които да направите рождения ден на вашия малчуган незабравим.

 

Разбира се, можете просто да направите вкусна торта и да пуснете децата да тичат напред-назад цял следобед и това ще свърши много добра работа. Но… тематичните партита са много специални – а и детето ви може да се включи с интерес в планирането. Предлагаме ви 7 идеи за парти през лятото, които ще направят купона изключително забавен и запомнящ се!

 

1. Пиратско парти

 

Ако изберете пиратско парти, сервирайте рибени пръчици и кракери с формата на рибки, страхотна идея е и да направите син пунш! Раздайте на всяко дете някакъв пиратски аксесоар – пиратска шапка, кърпа за глава или превръзка за окото. Ако успеете да осигурите и някакви безопасни пластмасови „оръжия“, партито ще стане супер! По време на купона, пратете децата на лов за съкровище! Скрийте златни шоколадови монетки, които те трябва да намират.

 

2. Парти на фея

 

За сладко парти на фея, сервирайте розова, ангелски изглеждаща храна – мъфини с розова глазура, захарен памук, ако можете да намерите, разбира се. Вашите малки феички могат само да изработят хартиени крилца на фея! Така едновременно ще се забавляват и ще ви освободят от част от задълженията ви за партито.

 

Четете още: 10 причини да пуснете детето си на летен лагер

 

3. Градинско парти

 

Ако вече сте решили да празнувате в двора, можете да направите страхотно градинско парти! Направете си, например, торта с калинки. Можете да пуснете и желирани червейчета в чаши с пудинг. Покажете на децата как да си засадят цветя в саксийка. Уверете се, че всяко дете ще получи свое собствено цвете преди да си тръгне от партито.

 

4. Водно парти

 

Ако навън е прекалено горещо, можете да поканите децата на водно парти. Кажете им да си носят бански костюми. Включете пръскачките, напълнете надуваем басейн и оставете децата да се забавляват. Що се отнася до храната, няма нужда да се престаравате. Сервирайте хапки с пиле, кашкавал, сирене, малки сандвичи…

 

5. Парти – цирк

 

За да си направите тематично парти – цирк, сервирайте пуканки, ядки и сладки. Нарисувайте клоунски грим или използвайте сладки маски на животни. Можете да разпънете тента и да накарате децата да правят лесни трикове като скокове, въртене на обръчи, ходене по въже, фокуси и т.н. Можете да наемете аниматор – клоун или магьосник. Или можете да помолите някой по-артистичен приятел да се заеме с тази роля. Направете го специален гост на партито!

 

Четете още: Отивам на лагер! Как да се подготвя?

 

6. Пижама парти

 

Всички трябва да са по пижами за това парти! Сервирайте вкусна палачинкова торта и организирайте вълнуващ бой с възглавници. След това гледайте някой филм (подберете подходящ за възрастта на децата) или организирайте игра на филми, Не се сърди човече, Скрабъл или нещо друго.

 

7. Занимателно парти

 

Ако детето ви много обича да се занимава с изработването на разни неща, бихте могли да организирате парти, на което да се прави сапун, свещи, оригами, да се рисува керамика или нещо друго, което детето ви обича да прави и би било забавно за неговите приятели. Тъй като можете да организирате партито навън, почистването става малко по-лесно, което си е голям плюс. Освен това всеки ще може да си вземе вкъщи нещо специално и за спомен.

Добави коментар