7 екологични съвета за красота

Повечето жени не разбират правилно термина „естествена красота“. Те харчат милиарди за козметични продукти, с които да се разкрасят, да станат по-привлекателни,  или променят външният си вид.

 

Все по-често жените се опасяват за безопасността на стандартна козметика. Освен това въздействието на козметичните продукти върху околната среда кара потребителите да търсят екологични алтернативи.

 

Искате ли да намерите по-екологични начини да поддържате външният си външен вид? Следвайте тези съвети, за да го постигнете:

 

1. Направете си сами козметични продукти

 

Един от най-лесните начини да бъдете екологични е да си направите свои собствени козметични продукти. В много случаи, ще намерите всички необходими съставки в хладилника или кухненските шкафове.

 

екологични, продукти, лице, красота, маска

 

За да си направите лесна маска за лице у дома, комбинирайте една супена лъжица кисело мляко с една чаена лъжичка с мед. Приложете маската и я измийте след 15 мин.

 

За изсветляване на косата, смесете едно яйце с една супена лъжица зехтин, една четвърт облени краставици. Нанесете получената смес на косата и оставете да действа 10 мин преди да отмиете.

 

Четете още: Как влияе стресът върху кожата ви?

 

2. Пестете, пестете, пестете

 

Може да звучи просто, но правейки малки промени в режима си на разкрасяване, можете да запазите природните ресурси. Дайте си сметка за количеството вода, която изразходвате, когато си взимате душ или миете косата си, и обмислете за инвестирането в икономична душ слушалка.

 

Вместо да използвате стандартни крушки с нажежаема жичка при нанасяне на грима, преминете към компактните луминесцентни крушки – те използват две трети по-малко енергия и издържат по-дълго.

 

самобръсначка, кожа, красота, лице

 

3. Взимайте си неща за многократна употреба

 

За да сведете до минимум въздействието върху околната среда, изберете самобръсначка със сменяеми ножчета, вместо такава за еднократна употреба. Или още по-добре – инвестирайте в електрическа самобръсначка.

 

4. Не бъдете жестоки

 

Въпреки, че козметичните компании са приели политика на не проявяване на жестокост към животните, все още има такива, които тестват продуктите си върху тях. Потърсете кои са те и не купувайте продуктите им.

 

Четете още: Кожни реакции към козметични продукти

 

5. Научете езика

 

В монета козметичните компании не са задължени да отговарят на всички официални стандарти, за да използват терминът „натурален“ в етикетите на продуктите. Поради тази причина, много хора твърдят, че пазара на натурална козметика е просто маркетингов ход. Терминът „органичен“ обаче, се регулира от специални органи и може да се посочва само в продукти, които отговарят на производствените условия.

 

парабени, кожа, красота, екологичен, лице

 

6. Пазете се от парабени

 

Наличието на парабени в козметиката се свързва с нарушение на хормоналните функции и увеличаване на риска от рак на гърдата. Те най-често се срещат в шампоани, душ гелове, кремове за бръснене и лосиони. Обикновено са изброени върху етикета като метилпарабен, етилпарабен, припилпарабен, бутил парабен и други.

 

7. Прочетете малкият шрифт

 

В козметичните продукти се слагат няколко съставки, за които трябва да се замислите. Въпреки че резултатите от изследванията за влиянието на тези съставки върху организма са противоречиви, добре е да избягвате продукти, съдържащи алуминий, нефтени продукти, сулфати, нитрати, пропиленгликол. 

 

Снимки: paulcoxphotography, tommerton2010, Khya Foter.com

Добави коментар