6 съвета как да запазите грима си през лятото

Лятото вече е тук. Басейните и плажовете стават все по-примамливи места за бягство от летните жеги. Лятото обаче си има и своите сериозни недостатъци. Потите се. Постоянно. Независимо дали пътувате към работа или почивате на плажа, поддържането на грима в добър вид е почти невъзможно, имайки предвид, че постоянно се потите.

 

Не трябва обаче да позволявате на разтичащата се козметика да проваля летните ви забавления. Просто следвайте 6-те съвета, които ви предлагаме и запазването на добрия вид на грима ще стане много по-лесно.

 

1. Използвайте леки продукти

 

Никога не забравяйте хидратиращия продукт (със слънцезащитен фактор). Уверете се, че не е прекалено тежък за кожата ви. Колкото по-тежък е, толкова повече ще се разтича когато се потите. Същото правило важи и за фон дьо тена. Избирайте по-леките текстури с по-малка покривност. Поставяйте подходящо количество върху лицето си. В никакъв случай не прекалявайте, колкото повече крем поставяте върху лицето си, толкова повече то ще се поти и разтича. Серумът е добър избор, заради леката си текстура.

 

грим, лято, основа, потене, жега, плаж

 

2. Основа за грим

 

Основата а грим е ваш приятел през лятото. Винаги слагайте такава – тя ще задържи грима върху лицето ви за по-дълго време, особено в комбинация с овлажняващия крем. Основата за грим е особено важна, ако сте решили да използвате водоустойчив грим, тъй като той може да изсуши кожата ви значително.

 

Все пак ако комбинацията от хидратиращ продукт, основа и фон дьо тен ви се струва твърде тежка, можете да замените всички тези продукти с BB крем със слънцезащитен фактор.

 

Четете още: Как да предотвратите сухата кожа през лятото?

 

3. Сложете основа за грим и на очите си

 

Не позволявайте на сенките си за очи да се разтекат, да изчезнат или да образуват неприятни гънки. Използвайте основа върху клепачите си, преди да нанесете сенки, молив за очи или очна линия. Някои основи имат и лек цвят, така че можете дори да не поставяте сенки върху тях, ако искате очите ви да имат свеж и летен вид.

 

грим, лято, основа, потене, жега, плаж

 

4. Исползвайте основа за грим и водоустойчив грим за очи

 

Не оставяйте сенките си за очи да се събират в гънките на клепача – използвайте основа за грим и на клепачите си.

 

През лятото водоустойчивите гримове за очи променят много ситуацията – както очната линия, така и спиралата. Купувайте по-високо качествена козметика за очите си, особено когато е водоустойчива, все пак е направена така, че да се премахва само с тоалетно мляко или измиващ гел.

 

Четете още: 5 съвета как да защитите косата си от слънцето

 

5. Сочни устни

 

През лятото използвайте повече гланцове за устни и по-малко червила. Гланцът ще придаде лек блясък на устните ви и ще ги направи сочни, свежи и съблазнителни.

 

грим, лято, основа, потене, жега, плаж

 

6. Използвайте пудра

 

Винаги поставяйте запечатвайте грима с минерална пудра. Това ще запази добрия му вид за по-дълго време, ще изглади кожата и ще абсорбира мазнината. Винаги носете пудра в дамската си чанта за извънредни ситуации.

 

Снимки: AnnieAnniePancake, tarale, Isis_rl, JeffiPod Foter.com

Добави коментар