6 неща, които всяка дъщеря трябва да получи от баща си

Докато малкото момиче пораства, тя среща и се разделя с различни мъже, но един ще бъде винаги там – баща ѝ. Бащата играе жизненоважна роля в живота на дъщеря си във всеки етап от развитието ѝ. Ето и 6 неща, от които вашето малко момиченце се нуждае:

 

1. Тя се нуждае да проявявате интерес към нея

 

Всяка дъщеря се нуждае баща ѝ да се интересува активно от нейния живот. И това не означава просто да я попитате как е минал денят ѝ на вечеря. Бащата трябва да участва в хобитата и дейностите, с които се занимава дъщеря му, трябва да проявява истински интерес.

 

Например, ако тя събира монети, можете да я заведете на изложение или да ѝ подарите рядка монета, когато постигне някакъв успех. Показвайте ѝ, че се интересувате от нейния живот, от нейните интереси, стремете се да научавате все повече и повече за тях и бъдете винаги част от живота ѝ.

 

2. Тя се нуждае да сте добър и грижовен към майка ѝ

 

Първата връзка, която всяко момиче вижда от близо, е тази между майка ѝ и баща ѝ. Ако тя вижда у дома, че баща ѝ пренебрегва майка ѝ, демонстрира неуважение или дори прилага емоционално или физическо насилие, е възможно тя да приеме този модел за нормален и очакван в нейните лични отношения. От друга страна, ако показвате физическа привързаност, уважение и истинско партньорство със съпругата си, дъщеря ви ще пожелае точно такъв тип отношения за себе си в бъдеще.

 

Четете още: Връзката между баща и дъщеря

 

3. Тя се нуждае от подкрепата ви

 

Въпреки че вероятно не винаги сте съгласен с нея, тя трябва да знае, че я подкрепяте. Когато дъщеря ви знае, че вие сте до нея независимо от всичко, тя ще развие самочувствието си и ще бъде уверена в себе си. Това не означава, че трябва безропотно винаги да се съгласявате, напротив. Но дори и тогава, когато не сте съгласен с избора ѝ, не спирайте да вярвате в нея и в способностите ѝ.

 

4. Тя се нуждае да среща във ваше лице довереник

 

Ако дъщеря ви дойде при вас, за да сподели и обсъди лични проблеми, било то в училище, с приятели, с учители или гаджета, вие трябва да се отнесете с уважение към тях. Тези разговори не трябва да се превръщат в тема за обсъждане на вечеря, защото може би тя иска да сподели само с вас, а не с цялото семейство. Съобразете се с това.

 

5. Тя се нуждае от безусловната ви любов

 

Вие трябва не просто да я обичате, а да я обичате безусловно. Тя трябва да знае, че каквото и да се случи, колкото и да се объркат нещата, вие винаги ще бъдете там, ще я подкрепите и ще ѝ простите.

 

Четете още: Как бащинството променя мъжа?

 

6. Тя се нуждае от положителен модел за подражание

 

Бащата е първият човек от противоположния пол в живота на момичето, който тя опознава. Той определя стандартите за всички останали мъже в живота ѝ. Положителният модел за подражание, ще ѝ помогне да избере добър партньор за себе си.

 

Помислете си – имате ли навици, които може би е добре да оставите? Има ли области от живота ви, които имат нужда от промяна? Не е нужно да сте съвършени, но ако опитате да сте най-добрата версия на себе си, дори процесът на променянето ще даде на дъщеря ви добър пример и урок.

Добави коментар