6 начина да управлявате дома и работното място

В днешно време една част от жените предпочитат да работят от дома си. Това е предизвикателство за тях, защото домашните задължения като цяло са приоритет пред работните срокове. Опитайте да изпълните следните съвети, за да управлявате дома си и работата си, без да правите компромис и с двете.

 

• Изберете си конкретно пространство

 

Това може да бъде собствено работно място в ъгъла на спалнята или другаде. Не работете на леглото си, в трапезарията или в градината при другите. Вашето семейство ще се отнася към работата ви небрежно.

 

• Създайте си график на работа

 

Не си създавайте навика да работите когато ви хрумне или когато сте свободни. Вашата работа трябва да се разглежда като „специално време“ от вашето семейство. Свършете домакинската си работа, но когато приключите с нея се заемете с другата и се придържайте към работните си часове.

 

майка, работа, вкъщи, домакинство

 

• Определете си ясни правила

 

Отделете определени часове на деня, когато не искате да бъдете обезпокоявани от силна музика и приятелски посещения. Кажете и на другите и бъдете внимателни да не нарушавате собствените си правила. Ако нарушите собствените си правила няма да срещнете насърчение и подкрепа и от другите.

 

Четете още: Майките и интернет пристрастяването

 

• Споделяйте професионалните си успехи със семейството

 

Много от тях ще ви се възхищават, след като осъзнаят колко значителен е вашият принос за организацията, в която работите.

 

работа, вкъщи, домакинство

 

• Облечете се за работа

 

Никога не работете в нощница или немарливи дрехи. Подходящите дрехи създават настроение и отношение към работата ви.

 

Четете още: 4 начина да управлявате всекидневните притеснения

 

• Бъдете гъвкави

 

Това е задължително условие, за да планирате какво искате да направите за деня, но си оставете време и за неочакваното. Не забравяйте, че сте избрали да работите от дома си, защото сте имали семейни ангажименти, за които да се погрижите.

 

Снимки: Tinafranklindg, GSCSNJ Foter

Добави коментар