двойка, проблем, секс, умора, играчки

6 интимни проблема, които двойките срещат – част 1

Дори и да не ви изглежда така, почти всяка двойка среща сексуални проблеми понякога. Може би секс позите са ви омръзнали, може би имате бебче и не ви остава време, може би сте твърде изморени и претоварени? Дали това означава, че сексуалният ви живот е обречен? Твърдо не!

 

Нормално е да възникне напрежение и да не се чувствате добре, ако имате проблеми в сексуален план, независимо дали ви тормози скуката или умората. Важното е да запомните, че почти всяка двойка минава през нещо подобно в един или друг етап от връзката си. Добрата новина е, че ако сте откровени един към друг и имате желание и хъс да запазите искрата помежду си – ще намерите решение. Ето и кои са най-честите предизвикателства, които двойките срещат в спалнята и идеи как могат да бъдат преодолени:

 

1. Твърде изморени сме, за да правим секс

 

Напълно възможно е да има моменти, в които сте прекалено изтощени и емоционално, и физически, за да правите секс. Често това се случва при загуба на работа, претоварване или преместване в друга държава. В някои случаи обаче, умората е другото име на мързела. Ако можете да отделите време да гледате филм или да скролвате във Фейсбук, със сигурност можете да вместите 30 мин. за секс в графика си.

 

Обсъдете с партньора си колко често искате да правите секс. След като се споразумеете за честотата, обещайте си да се придържате към предвидения план – независимо дали сте се разбрали за веднъж дневно или веднъж седмично. Поставете си „наказания“, ако нарушите договорката, като например седмица без телевизия, два дни без интернет и т.н. Ще останете приятно изненадани, колко стриктни ще станете в уговорките си.

 

Четете още: 10 неща, които жените намират за секси в мъжете – част 1

 

2. Искам да пробвам секс играчки, но партньорът ми не е заинтригуван

 

Докато за някои хора секс играчките могат да засилят искрата в спалнята и да изпратят сексуалния им живот на изцяло ново ниво, то други се чувстват потиснати, тъй като започват да мислят, че сексуалните им умения не са достатъчно добри.

 

Трябва много внимателно да обясните на партньора си точно какво бихте искали да опитате и да го уверите и успокоите, че сте напълно доволни от него. Може да опитате нещо, което би доставило удоволствие и на партньора ви.

 

Друго нещо, което не трябва да пренебрегвате е, че някои хора първоначално се противят и не искат играчките, но след това стават любопитни и всъщност им се наслаждават не по-малко от вас самите. Така че не губете надежда, ако партньорът ви е отказал да опитате. С изграждането на чувството за доверие и разбиране, съмненията и колебливостта ще изчезнат.

 

Разбира се, може да се окаже, че партньорът ви е костелив орех в това отношение. В такъв случай е важно да обсъдите с него защо бихте се радвали да опитате нещо ново и да опитате да стигнете до компромис.

 

Четете още: Секси дамско бельо от мъжка гледна точка

 

3. Правим секс редовно, но се не чувствам емоционално привързана

 

Сексът е необходимият стълб за здрави и надеждни взаимоотношения. Обаче когато правите секс, просто защото трябва да правите секс, това може да изчерпи връзката ви емоционално и сексът да спре да бъде онова интимно нещо, което е заздравявало още повече любовта помежду ви.

 

За щастие има лесен начин да подхраните емоционалната си връзка. Гледайте партньора си в очите, докато правите секс. Това сигурно ви звучи съвсем простичко и незначително, но ще се изненадате колко много двойки всъщност не правят това, докато правят секс.

 

Често сексът губи голяма част от своята интимност и емоция, защото сме прекалено заети да мислим и да се тревожим за други неща, вместо да се наслаждаваме на преживяването. Осъществяването на контакт очи в очи, може да ни помогне да се измъкнем от този капан и да бъдем много по-концентрирани в настоящия момент, да се отпуснем и да му се насладим.

 

Казването на глас на името на партньора по време на секс, също може да подобри интимните ви отношения и емоционалната ви връзка. Тъй като името ни е дълбоко вградено в мозъка, ние сме готови във всеки момент да го свържем с близост. Това усещане може да помогне да почувствате по-дълбока връзка с партньора си.

 

Продължава на: 6 интимни проблема, които двойките срещат – част 2

Добави коментар