5 трика да пиете повече вода ежедневно

За всеки е ясно, че пиенето на вода е много важна част от грижата за здравето и кожата ни. Защо тогава е толкова трудно да пием достатъчно количество вода всеки ден?

 

Предлагаме ви няколко трика, които ще помогнат за по-доброто хидратиране на тялото ви.

 

1. Намерете подходящата за вас бутилка за вода

 

Когато намерите съвършената за вас бутилка, това ще направи пиенето на вода много по-лесно. Ще започнете да носите бутилката с вода винаги със себе си. Ако се питате как една обикновена бутилка с вода се превръща в нещо толкова лично и „перфектно“ – всеки, който е изпробвал различни бутилки – на различни фирми, пластмасови или стъклени, знае, че всъщност една бутилка му харесва повече от другите.

 

Можете да потърсите идеалната бутилка в почти всеки магазин. Открийте такава, която ще отговаря на вашите нужди – например ще запазва водата винаги студена или винаги топла. Ще предпазва от изливане, ще е по-лека или по-тежка. Изберете според личните си предпочитания и необходимости.

 

Вижте още: Какви са ползите от пиенето на вино?

 

2. Запасете се с лимони

 

Купувайте голямо количество лимони всяка седмица. Можете да изстисквате лимон във всяка бутилка вода, която пиете. Това не само ви пристрастява към пиенето на повече вода, но и доставя на тялото ви натурален витамин С. Той ще ви подейства енергизиращо, освен това е полезен за кожата и здравето на цялото ви тяло.

 

3. Леденостудена вода

 

Възможно е леденостудената вода да ви действа по-добре, например освежаващо и разсънващо сутрин. Добавянето на лед във водата или охлаждането стимулира тялото ви да желае повече вода. Но в случая това е въпрос на лични предпочитания. Някои хора предпочитат чаша топла вода с мед пред ледената вода. Открийте водата, която ви кара да се чувствате по-добре и действайте!

 

4. Използвайте сламка

 

Цветните сламки не са предназначени само за децата – вие също можете да ги използвате. Отпиването на вода от сламка е някак по-лесно от пиенето направо от чаша или бутилка. Освен това избирането на различен цвят сламка всеки ден, може да повдигне настроението ви.

 

Вижте още: Храни, които стимулират имунната система

 

5. Пийте вода рано сутрин

 

Когато се събудите рано сутрин, не винаги сте жадни и то точно за вода. Искате да пиeте едно кафе и то възможно най-бързо. Въпреки това, хубаво е да започнете деня си с чаша вода, докато стане готово кафето.

 

Истината е, че всъщност тялото ни се обезводнява докато спим и е наистина важно да го хидратираме добре, защото кафето допълнително дехидратира организма ни. Пиенето на вода рано сутрин стимулира и пиенето на вода в по-късните часове на деня.

 

Бонус трикове

 

Настройте аларма на телефона си, която да ви напомня да пиете вода.

Пийте сода, ако харесвате газирани напитки, но задължително неподсладена.

Приготвяйте си пълна кана с вода, ароматизирана с краставички – това ще ви накара да се почувствате като в спа център.

Добави коментар