5 съвета за майките как да увеличат млякото

Кърменето е едно от най-добрите и здравословни неща, които майката може да направи за своето бебе, а тялото на майката обикновено регулира прекъсването на кърмата доста последователно.

 

В началото на живота на бебето кърмата обикновено е всичко, от което се нуждае, за да се увеличи теглото му. Тъй като бебето расте, тялото естествено, трябва да увеличи производството на кърма.

 

Въпреки това, има неща, които майките могат да направят, за да се увеличи лактацията, ако е необходимо, тук има 5 съвета за майки как да увеличат млечната продукция.

 

Увеличете честотата на храненията

 

Опитите да се храни бебето на редовни интервали от време всеки ден помагат да се увеличи продукцията на кърмата. Новороденото може да суче толкова често, от колкото се нуждае (дори да е на 2 часа или по-малко) и опитите на бебето да суче наистина ще помогнат за увеличаване на лактацията.  

 

Пийте много вода

 

5 съвета за майките как да увеличат млякото

 

При кърмене е важно да се грижите за себе си и да се поглезите добре. Кърменето отнема много от течността в тялото на майкатата, така че приемането на достатъчно количество вода наистина помага за попълването на загубата на течности и поддържа майката хидратирана, така че производството на кърма да е оптимално.  Освен приема на течности, е много важно майката да се храни здравословно и да си осигурява достатъчно почивка. Здравословният начин на живот  е много важен за кърменето и помага да се увеличи лактацията.

 

Когато бебето се нахрани не го дърпайте от гърдата

 

Много пъти, когато майката кърми бебето, бебето заспива, когато е доволно. Устата му може да се задържи на зърното, въпреки, че е заспало, но е добра идея да се остави така. Това просто действие ще увеличи лактацията, защото хормоните отговарящи за нея ще реагират на този прост жест.

 

5 съвета за майките как да увеличат млякото

 

Масажирайте гърдите

 

Масажът на гърдите помага да се произвежда повече кърма, това кара тялото да възприема, че бебето суче по-често отколкото в действителност, което ще увеличи лактацията.  Майките също така смятат, че масажирането на гърдите под душа може да е много спокойно и приятно, което  помага да се увеличи производството на кърма.

 

Помпи за кърма

 

Може би никога не сте имали късмет с помпите за кърма. Въпреки това има много майки, които са отличници при използването на помпи за кърма и използването им между храненията е начин да увеличите лактацията. Това ще отнеме на тялото малко време, за да свикне с помпата за кърма, което е необходимо за приспособяване на честотата на изпомпване и допълнителното количество мляко, които добавяте към графика на кърменето, но тялото на жената е нещо невероятно и ще се коригира сравнително бързо.

 

Снимки: marin, imagerymajestic, papaija2008 FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар