5 свежи идеи за пролетни упражнения

Готови ли сте отново да влезете във форма след зимните и студени месеци? Предлагаме ви забавен начин да го направите.

 

1. Играйте

 

Кога беше последния път, когато  сте играли с топка, вкарали сте зашеметяващ кош или сте хванали сигурен гол? Ако това е било в училище, то е време отново да опитате.

 

Съберете група съмишленици, приятели и съседи и започнете игра по ваш избор. Независимо дали това ще е баскетбол, футбол, хокей на трева, отидете навън или участвайте в състезание – всичко това може да бъде чудесен начин да се упражнявате тази пролет.

 

2. Мислете като дете

 

Упражненията не трябва да бъдат скучни. Спомнете си, че за децата да излязат и да играят е благословия, а не проклятие.

 

Може да скачате на въже или да привлечете ваши приятели и поиграете на фризби около блока. Децата се движат с удоволствие, а не за да се поберат в по-тесни дънки. Имайте положителна нагласа – спортът може да бъде забавен.

 

Четете още: Креативни физически упражнения

 

3. Тренирайте с група

 

Да тренирате сами и с индивидуален треньор може да бъде отегчително. Може би има дни, в които ви се иска да бъдете навсякъде другаде, но не и в залата. Тази пролет, може да намалите разходите си и да се забавлявате повече, като се включите в група и правите упражнения с други хора.

 

Също така можете да привлечете приятели и съседи и да наемете общ треньор. Приятелите ще ви помогнат да сте по-мотивирани и ще ви е много по-забавно да се упражнявате, като клюкарствате, докато се потите.

 

4. Комбинирайте фитнес и приятели

 

Отегчени сте от обичайната фитнес рутина? Обадете се на приятел или приятелка и посетете фитнеса заедно. Започнете седмични разходки или тичане, ходете на йога, пилатес или вземайте уроци (танци например) като група с приятелите си. Ако погледнете на седмичните си тренировки от друга страна, ще се забавлявате много повече.

 

Четете още: Как да се възстановите след екстремен спорт?

 

5. Опитайте нещо съвсем ново

 

Ако винаги сте искали да се научите да плувате по-добре, да пробвате скално катерене или дори да скачате на батут, но ви е било страх да опитате – действайте! Веднъж седмично (или повече) ще правите нещо ново, свежо и ободряващо. Не само ще се забавлявате, но и ще се чувствате чудесно, учейки нови умения.

 

Каквото и да правите, за да останете активни през тази пролет, уверете се, че променяте нещата, за да не се чувствате отегчени. Ако ходите на фитнес 2-3 пъти седмично, то през останалите дни, можете да се упражнявате навън с приятели или да бъдете активни с децата или съпруга си.

Добави коментар