лице, измиване, грим, почистване

5 причини да миете лицето си преди лягане

Всяка жена знае, че трябва да почиства лицето си преди лягане. Толкова е лесно обаче, да си намерим оправдание, да не го направим. Казваме си, че ще го направим на сутринта, че много ни се спи и сме твърде уморени, че нищо няма да му стане, ако не го измием един път…

 

Истината обаче е, че измиването на лицето вечер е много важно (разбира се, то не изключва миенето сутрин). Затова е добре да надмогваме оправданията и все пак да мием лицето си всяка вечер. Ето и 5 причини защо това е толкова важно:

 

лице, измиване, грим, почистване

 

1. Измиването на лицето не премахва само грима

 

Когато измивате лицето си преди лягане, вие не премахвате само грима си, но и праха и мръсотията, които са се натрупали през деня. Гримът запушва порите и мръсотията, прахът, димът, смогът и т.н. Той действа като магнит за тези неща.

 

2. Гримът не трябва да остава прекалено дълго на кожата ви

 

Когато оставите гримът си твърде дълго, порите се запушват, което от своя страна може да ги разшири, да причини акне, обриви и раздразнение на кожата. Освен това, може да е причина да чувствате кожата си по-груба и неравна.

 

Вижте още: Маски за лице с активен въглен

 

3. Важно е да почиствате добре очите си

 

Когато не премахвате сенките за очи, очната линия или спиралата си, а търкате очите си по време на сън, е възможно да пречупите миглите си. Това може да доведе до раздразнения и дори инфекции на очите.

 

лице, измиване, грим, почистване

 

4. Кожата ви има нужда от ексфолиране

 

Всеки ден лицето ви се освобождава от мъртвата кожа. Ако оставите грима върху лицето си през нощта, това няма как да се случи. Съответно, това може да е причина за неприятен вид на кожата, сухота, лющене и неравномерен тен на лицето ви.

 

Вижте още: 8 храни, стимулиращи растежа на косата

 

5. Възстановяване и грижа за кожата

 

Кожата ви се възстановява през нощта. Когато е чиста, може да абсорбира продуктите, с които се грижите за нея по-добре. Не забравяйте да нанесете овлажнител. Винаги нанасяйте продуктите за грижа за кожата след като измиете старателно лицето си.

 

Ако винаги се чувствате прекалено уморени, за да измиете лицето си преди лягане, просто измийте лицето си веднага след като се приберете от работа, така че след това да започнете активно да си почивате. А и така извиненията, че сте прекалено изтощени ще останат на заден план.

 

Снимки: nigelliott.com, classic_film, Inese_Dunajeva Foter.com

Добави коментар