секс, риск, болести, лубрикант, партньор

5 неща, които никога не трябва да правите по време на секс

Когато правите секс с даден партньор, особено за първи път, винаги има риск – възможно е изживяването да е незабравимо и невероятно, но може и да е неприятно и засрамващо. Само една малка част от най-неприятните неща, които могат да ви се случат са фрактура на пениса, заразяване с полово предавана болест или попадането на дефектен презерватив. Някои грешки също могат да превърнат невероятната вечер в кошмарна.

 

Представяме ви 5 неща, които никога не трябва да правите по време на секс:

 

1. Не подценявайте риска от заразяване с полово предавани болести

 

Може би си мислите, че е достатъчно да попитате партньорката си дали си е правила тест за полово предавани болести, но не е. В случай, че правите секс без презерватив, се поставяте в рискова ситуация.

 

секс, риск, болести, лубрикант, партньор

 

Трябва да бъдете внимателни, когато става дума за полово предавани болести, особено в днешни дни. Някои от бактериите, като тези, които причиняват гонорея, са станали резистентни към антибиотици, така че е добре да помислете за възможните последици, преди да се впусне в забавления с нова партньорка. И винаги използвайте презерватив.

 

2. Не използвайте лубрикант на маслена основа заедно с латексови презервативи

 

Ако не използвате подходящ лубрикант по време на секс е възможно да се получат разкъсвания при партньорката ви. В някои тежки случаи дори можете да стигнете и до болница. Това важи с особена сила, когато става дума за анален секс.

 

Четете още: Как се променя връзката, когато заживеете заедно?

 

Имайте предвид, че не всички лубриканти са еднакви. Ако използвате латексови презервативи, не използвайте лубрикант на маслена основа – дори натурални лубриканти като кокосово масло, например. Този тип лубриканти могат да нарушат целостта на презерватива. Комбинирайте презервативите с лубрикант на водна или силиконова основа.

 

3. Никакви хранителни продукти във вагината ѝ

 

Дори и да ви звучи безумно, трябва да знаете, че има немалко двойки, които поставят плодове или зеленчуци във вагината на жената. Винаги има риск да се откъсне парченце и да заседне там. Звучи ужасно, нали? И е! Ако искате да разнообразите сексуалния живот с партньорката си, използвайте специално създадени а целта секс играчки.

 

секс, риск, болести, лубрикант, партньор

 

4. Не притискайте партньорката си да получи оргазъм

 

Ако се фокусирате прекалено много върху „големия финал“, може да навредите на сексуалното си здраве, тъй като това може да създаде напрежение между вас. В някои случаи жените просто не могат да свършат и това е напълно нормално и в реда на нещата. Ако партньорката ви не може да свърши или просто се примирете с това, или опитайте да я стимулирате по други начини.

 

Можете да ѝ предложите да се опита да получи оргазъм сама, а вие да я наблюдавате и да се наслаждавате на гледката. След като преодолеете идеята оргазмите винаги да се случват по време на секс, може да откриете, че другите варианти далеч не са по-лоши от класическия.

 

Четете още: 3 причини тя да не достига оргазъм

 

5. Не бъдете твърде груби

 

Ако сте прекалено груби по време на секс, можете да причините малки разкъсвания във вагината на партньорката си. Освен това, това може да е опасно и за пениса ви – особено ако проникването става под неестествен ъгъл или е с твърде силен тласък. Това може да доведе до фрактура на пениса. Общо взето, когато опитвате нови пози, започнете бавно и преценете възможностите си адекватно.

 

Снимки: hbaldo, NewSkol, jenschapter3 Foter.com

Добави коментар