5 неща, които всеки мъж трябва да знае за бременността

Бременността е невероятно приключение както за мъжа, така и за жената. Повечето мъже си мислят, че бременнността е нещо, което се случва около тях, но не и на тях. Това е грешка.

 

Ето 5 неща, които е хубаво да знаете, когато разберете, че партньорката ви е бременна:

 

1. Вашите  отношения  ще се променят

 

Начинът, по който виждате един друг няма да бъде същия. Това е хубаво. Тя е майката на вашето дете а вие сте бащата на нейното.

 

Вижте още: Страховете на мъжете, които ще стават бащи

 

Ще се започнете гледате на хората, които общуват с нея в нова светлина. Това не е проява на ревност, а повишено внимание. Ще изпитвате необходимост да защитавате нея и детето си. Дори можете да прекалявате на моменти.

 

мъж, бременност, промени

 

2. Тя е бременна, а не болна

 

В началото може да искате да правите всичко вместо нея. Домакинската работа, пазаруването, поръчките – всичко което мислите, че ще ѝ помогне. Може да ви е приятно в началото, но след няколко седмици ще се изморите.

 

Бременните жени са способни и в някои случаи – енергични. Бъдете полезни, но не я третирайте като болна.

 

3. Колебания в либидото

 

Желанието ѝ да да правите секс постоянно може да е неутолимо или да изчезне през първите няколко месеца. Не се заблуждавайте като си мислите, че нещата ще останат така в последствие.

 

Вижте още: Неудачник по наследство

 

Хормоните са невероятно нещо, а нейните са полудели. Може да има моменти на страхотно „изобилие”, но и на „суша”. Не приемайте моментите, в които тя няма желание да прави секс лично. Уверете се, че тя знае колко е привлекателна за вас.

 

мъж, бременност, промяна

 

4. Физическа промяна

 

Нейното тяло ще се променя много бързо, като това може да ѝ причинява болка на моменти. Опашните кости, бедрата и краката могат да я болят. Гърдите ѝ ще изглеждат по-добре от всякога, но подхождайте с внимание. Те ще бъдат много чувствителни. Освен това зърната и ареолите могат да станат значително по-тъмни.

 

Вижте още: Доверете се на мъжа

 

5. Жертви

 

Жените трябва да бъдат внимателни за храната, която ядат, лекарствата, които взимат, за средата, в която се намират. Бременността ги ограничава по много начини. Те не могат да пият алкохол, ядат пържоли алангле и сирена и не могат да вдигат тежко.

 

Не може само тя да прави жертви. Направете си услуга и изкарайте вечерта с нея, вместо в някой задимен бар с приятели. Налага се да се откажете от неща, които сте правили преди тя да забременее.

 

мъж, бременност, промяна

 

Вашият живот се е променил. Това не означава да сте постоянно заедно, но тя ще оцени фактта, ако веднъж в седмицата вие приготвяте вечерята или гледате заедно някой филм.

 

Снимки: David Castillo Dominici, hin255, phaendin FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар