5 неща, за които не си струва да спорите в брака си

Има някои основни неща в брака, за които винаги си струва да се борите. Честност, вярност, доверие и разбиране, са само част от тях. В ежедневието си обаче, в пълна къща с деца и задължения, има още милиони потенциални поводи за конфликти. За много от тях изобщо не си струва да спорите, особено ако това ще нанесе щети на отношенията ви с любимия човек. Ето и някои от най-тривиалните проблеми, попадащи в графа „Не си заслужава“:

 

1. Домашни задължения

 

Да, би било просто прекрасно, ако домът ви винаги е в перфектно състояние. Замислете се реално обаче, колко често се случва това? Понякога в стремежът си да превърнете къщата си в достойна за списание, можете постоянно да изисквате от партньора си да помага повече с чистенето, подреждането и т.н.

 

Когато обаче разделението на домашните задължения се превърне в борба, това определено е добре за дома ви, но не и за връзката помежду ви. Всъщност искате ли да стоите в идеално почистен и подреден дом с някой, когото не можете да понасяте?

 

2. Вторични родителски проблеми

 

Има родителски проблеми, за които си струва да се борите – ценностите, на които учите децата си, възпитанието им, дисциплината и т.н. Ако обаче таткото дава на детето ви сладолед, който не е предвиден в съвършения ви хранителен план за малчугана или пък облича детето не така, както вие искате, има ли наистина значение?

 

Спестете си битките – това са наистина маловажни неща. Не се концентрирайте изобщо върху подобни дребни проблеми, които просто не пасват във вашата представа за идеална родителска грижа.

 

Четете още: Как да разберете проблемите на свекърва си?

 

3. Свекър и свекърва, тъст и тъща

 

За съжаление проблемите със свекървите и тъщите не са въображаеми, а напълно реални. Но не трябва да позволявате тези отношения да застават между вас и партньора ви. Разберете, че той има точно толкова влияние върху родителите си, колкото и вие върху вашите, а това не е никак много. Не прехвърляйте раздразнението си от родителите му върху него, той не е виновен.

 

Не забравяйте, че вие двамата сте екип и трябва да се поддържате. Стискайте зъби няколко часа, когато се налага да сте заедно на празнична вечеря и продължете напред.

 

4. Хобита

 

Освен ако хобитата на партньора ви не са екстремни или хазартни и не се отразяват пагубно на бюджета ви, а той не изпада в крайности, бъдете толерантни към тях. Дори и да не ви се иска почти всеки уикенд да ходи за риба или на голф, не го ограничавайте. Кажете му какво мислите и как ви се иска да бъде, но избягвайте конфликтите.

 

Четете още: Как да изградим зравословна връзка?

 

5. Стил

 

Той иска цветни кухненски шкафове, а вие държите на бели? Това изобщо не е края на света. Правете компромиси по отношение на вкуса и стила, без да прекалявате с вложените емоции. В края на краищата това са просто кухненски шкафове и със сигурност ще откриете такива, които да харесват и на двама ви. А и на света няма чак толкова ценни вещи, колкото е ценен бракът ви, нали?

Добави коментар