5 начина да спасите сексуалния си живот от децата

Много родители се чудят как децата толкова успешно могат да провалят сексуалния им живот, въпреки, че дори не знаят какво е секс. Те постоянно намират съвсем логични причини да се пъхнат в спалнята на мама и татко, търсейки тяхното внимание.

 

Нужни са крайни мерки, ако искате да спасите сексуалния си живот. Нека не се налага да стигате до момента, в който само си спомняте за отминалите времена, когато все още сте правили секс.

 

1. Вземете си детегледачка

 

Единственото по-хубаво от детегледачка, която понякога се грижи за децата, са бабите и дядовците. Понякога трябва просто да оставите децата в дома на баба и дядо и да отидете на среща с партньора си. Къде, кога и какво ще правите си е само ваша работа!

 

Да оставите децата си в сигурни ръце, на място, на което ще бъдат обгрижвани докато си взимате няколко часа „отпуск“ от родителството, за да ги инвестирате в брака си – безценно! Ако няма начин да оставите децата при баба и дядо, наемете детегледачка и… хотел. Повярвайте ни – има силна романтична нотка в това с партньора ви да вечеряте навън и след това да се усамотите в някое хотелче. Кой казва, че срещите трябва да са само вечеря и филм?

 

2. Обратно в леглото

 

Децата боледуват често. Когато детето ви е болно, сигурно го взимате във вашата стая, за да го държите под око – това е нормално. Проблемът е, че децата имат голямо желание да спят при родителите си и веднъж когато вашето започне да спи при вас, няма да има желание да спре. Това, повярвайте, ще унищожи из основи сексуалния ви живот.

 

Четете още: Секс на плажа: 9 неща, които трябва да знаете

 

Освен това, децата понякога се опитват да получат това, което искат с плач. Плачът от съседната стая може силно да ви притесни и да започнете да си представите какво ли не. Трябва да достигнете до компромис. Всеки трябва да спи в леглото си. Нашето предложение е да разрешите на детето си да заспива при вас с уговорката, че след това ще го местите в стаята му.

 

3. Заключвайте вратата

 

За децата затворените врати не означават нищо, особено ако родителите им са зад тях. Замислете се колко често детето ви се опитва да нахълта в банята докато пишкате. Е, определено не искате да нахълта и в спалнята и да стане свидетел на мама и татко, правещи сестриче (или братче).

 

Ако детето ви има нужда от вас, разбира се, че ще спрете и ще видите какво става, но вземете мерки за безопасност – заключвайте вратата винаги.

 

Четете още: Как да правите секс когато е наистина горещо?

 

4. Лягайте си рано или поне по едно и също време

 

Веднъж щом детето ви заспи, настъпва онзи магически момент от деня, когато имате време само за себе си и не се налага да държите бебе на ръце или да отговаряте на хилядите въпроси „Защо?“. Ясно е, че имате да перете, миете, чистите и какво ли още не, но отделете време и за сексуалния си живот. Той е по-важен от домакинската работа. Прането може да изчака – интимните ласки – не. Ако си лягате рано, ще имате повече време да се отдадете на малко романтика под чаршафите.

 

5. Говорете на теми различни от „децата“

 

Ако всичко, което си говорите, е свързано с децата ви, рано или късно отношенията ви като двойка ще се влошат. Не забравяйте, че се обичате и това е причината да имате деца, а не обратното. Това, че се обичате и сте щастливи заедно е и причината да отделяте време за себе си и за сексуалния си живот.

 

Не казваме, че трябва да поставяте секса пред децата – напротив. За всеки родител децата са на първо място. Но колкото по-пълноценна е връзката между мама и татко, толкова по-щастливи са те.

Добави коментар