5 начина да се справите с чувствителните гърди през бременността

Чувствителността на гърдите може да предизвика сериозна болка по време на бременността, особено в началото и. Причина за това са хормоналните промени, когато гърдите ви започват да се подготвят за кърмене. Може да забележите, че гърдите са чувствителни на допир, изпитвате цялостна болка и започват да растат, в самото начало на бременността. Ето някои съвети за справяне на болки в гърдите по време на бременността:

 

– Носете спортен сутиен

 

Спортния сутиен може да помогне за намаляване на движението на гърдите , една от причините отговорни за болката.

 

– Спете със сутиен

 

Можете да откриете, че когато спите със сутиен също намалявате движението на гърдите и това помага за чувствителността.

 

– Избягвайте контакта

 

Понякога е по-важно да държите ръцете на партньора далеч от гърдите ви. Не забравяйте да му го обясните внимателно, за да не нараните чувствителните ви гърди.

 

5 начина да се справите с чувствителните гърди през бременността

 

– Душ Спрея         

 

Това може да се извърши и по друг начин. Опитайте се, когато си взимате топъл душ да не насочвате струята на водата към гърдите си. Докато някои го имат за успокояващо, други мислят, че е болезнено. Ако вие изпитвате болка, спрете да го правите.

 

– Носете подложки за гърди

 

Подложките за гърди могат да помогнат да защитят зърната ви от обвивката на сутиена. Това може да бъде особено болезнено, ако има шев, който минава през вътрешността на чашката на сутиена. Потърсете безшевни сутиени.

 

Снимки: -Marcus-, zole4 FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар