5 начина да подсилите имунната система на бебето

Бебетата и по-малките деца боледуват от настинка средно около 8 пъти годишно. Има обаче няколко лесни начина да подсилите тяхната имунна система и да предотвратите поне някои от настинките, особено през пролетния и есенния сезон, в които температурните амплитуди са по-големи.

 

1. Животинска кожа

 

Уютната бебешка количка или поне покривало за кош в действителност допринасят за подсилването на имунната система на бебето. Според едно скорошно проучване, направено в Германия, бебетата, които спят в животински кожи през първите три месеца от живота си имат почти 80% по-малък риск от развитието на астма в бъдеще.

 

Според друго проучване, децата, които растат в среда с домашни любимци, също са с понижен риск от астма и алергии, защото микробите в животинските кожи помагат да се изгради по-силна имунна система. Това не значи, че непременно трябва да се сдобиете с куче, но може да постелите на бебето си мека агнешка кожичка, върху която да спи.

 

2. Вземете пробиотици

 

Пробиотиците помагат на бебешката имунна система и я подсилват. Според проучванията, бебетата, които са имали гастроентерит, се възстановяват много по-бързо, ако са им давани пробиотици.

 

Освен това, пробиотиците ще помогнат да се понижи рискът от развиване на екземи и алергии. Опитайте с пробиотик за бебета или за кърмачки.

 

Четете още: Петте най-добри храни за бебето

 

3. Увеличете важните мастни киселини

 

Добавянето на сьомга в менюто на детето (освен ако не е много малко, разбира се) стимулира развитието на мозъка и помага за подсилването на имунната система. Мастните киселини ще помогнат на белите кръвни клетки, които се борят с инфекциите, да функционират по-добре. Според проучванията, деца, които са страдали от респираторни инфекции, се подобряват много по-бързо ако приемат повече мастни киселини.

 

И въпреки че мазната риба е чудесен източник на такива, не винаги е лесно да я дадете на двегодишното си дете (например). Може би хранителните добавки са по-подходящата алтернатива. Освен всичко друго обикновено имат приятен плодов вкус.

 

4. Слънчеви витамини

 

По време на тъмните и мрачни зимни месеци, вашето дете може да не успее да си набави необходимото количество витамин D. Този витамин е необходим не само за усвояването на калций за здрави кости и зъби, а и за подобряване на имунитета.

 

Четете още: 12 съвета за сухата бебешка кожа

 

Всички бебета и малки деца на възраст от шест месеца до пет години, трябва да приемат достатъчно витамин D. Можете да давате на детето си и добавки с този витамин. Бебетата, които са на изкуствено хранене нямат нужда защото адаптираните млека съдържат витамин D.

 

5. Опитайте с бъз

 

Макар и подсилването на имунната система да включва изобилие от плодове и зеленчуци, вероятно не сте се сетили да опитате и бъз. Той съдържа два пъти повече естествени антиоксиданти от боровинките и повече от 50% от общата антиоксидантна способност на червените боровинки. Антиоксидантите помагат за укрепването на имунната система. Можете да вземете готов сироп от бъз или да си направите домашен такъв.

Добави коментар