5 начина да запазите искрата в дълга връзка

Едно от най-вълнуващите неща в новата връзка е искрата, която гори между новите партньори – непреодолимото желание да сте постоянно заедно и да не можете да свалите ръце и погледи един от друг. С течение на времето, обаче, емоционалната връзка нараства, но за сметка на това, сексуалните пламъци започват по-скоро да тлеят, отколкото да горят като преди.

 

Ако усетите, че това започва да се случва във вашата връзка, има какво да направите, за да запалите огъня отново. Предлагаме ви 5 съвета как да поддържате искрата помежду си и да имате дълга, емоционална и сексуално пълноценна връзка.

 

1. Комуникация

 

Ключът към щастливата и здравословна връзка е комуникацията. Отделяйте време да си говорите и да бъдете открити един с друг дори и да са само 10 минути на ден. Ако не можете да общувате в кухнята или хола, как очаквате да общувате в спалнята?

 

2. Сексуални фантазии

 

Бъдете сигурни, споделянето на сексуални фантазии може да е чудесен начин да приканите партньора си в подходящо настроение за секс. Напишете или опишете най-голямата си сексуална фантазия и помолете партньора си да направи същото. Понякога само да чуете как партньорът ви обяснява какво го възбужда, може да бъда много еротично.

 

Четете още: 5 начина да спасите сексуалния си живот от децата

 

Наложете си правило – всеки последен уикенд от месеца да наемате детегледачка или да пращате детето си при баба и дядо, за да получите своя романтичен уикенд далеч от ежедневието. Планирайте го така, че да можете да изпълните поне част от сексуалните си фантазии. Почивката може да е само за 2 дни, но определено ще повлияе много положително на сексуалния ви живот.

 

3. Намирайте време за секс

 

Дори когато ежедневието ви е ужасно натоварено и нямате никакво време за секс, трябва да намирате време. Винаги отделяйте поне 1 свободна вечер в седмицата, която е предназначена специално за игри за възрастни, в които си доставяте удоволствие един на друг.

 

Може би не винаги ще имате време за истински секс, но докъдето и да стигнете, преоткривайте се един друг и ще видите, че все още има силно привличане между вас. Без значение колко пъти сте виждали половинката си гол, винаги има какво ново да откриете в тялото му.

 

4.  Не се сравнявайте

 

Четете още: Защо бавният секс е по-добър?

 

Не правете грешката да сравнявате сексуалния си живот с този на другите хора. Да, някои двойки намират време да правят секс всеки ден, но не е нужно да се чувствате длъжни да правите същото. Не забравяйте, че всяка двойка е различна. Ако вие се опитвате да живеете като другите, това ще ви изтощи.

 

С развитието на връзката ви и сексуалният ви живот се променя. Докато с партньора ви сте щастливи заедно, няма за какво да се тревожите. Да не говорим, че много често двойките, които се хвалят, че правят секс по 2 пъти на ден, лъжат. Нереалистично е да се сравнявате с тях. Съсредоточете се върху собствения си сексуален живот и не се тревожете за това какво правят останалите.

 

5. Намирайте време един за друг

 

Преди всичко намирайте време един за друг. Понякога може да ви се струва, че в денонощието няма достатъчно време, за да свършите всичко. Отделяйте по 1 час всяка вечер да седнете с половинката си, да се отпуснете и да си поговорите. Отделяйте време за гушкане на дивана, любимия ви сериал или някой нов филм.

 

Просто покажете на половинката си, че ви е грижа достатъчно за него, че искате да прекарвате време заедно и двамата ще сте щастливи. Скоро ще забележите как очаквате с нетърпение прибирането вкъщи след работа, за да имате време насаме с любимия човек.

Добави коментар