5 начина да бъдете страхотен баща

Да бъдете страхотен баща не трябва да бъде трудно.  Тук има 5 неща, които може да направите днес.

 

Погледнете децата си и кажете най-доброто за тях

 

Бъди най-големият фен на децата си. Вашите деца очакват да кажете, в какво са най-добри. Те очакват да ги похвалите и да ги поощрите. Кажете какво са направили правилно в техните избори и действия. Кажете им какво харесвате най-много в тях. Кажете им, че ги обичате истински.

 

Обичайте децата си, като ги милвате и им говорите нежно.

 

Няма нищо по-силно, от докосването на бащата. Нежно и меко докосване – прегръдка, целувка по главата – може да накара едно дете да се почувства сигурно и защитено.

 

Четете още: Да бъдеш баща – стресиращо ли е?

 

Слушайте какво казват децата ви и какво не казват

 

Отделете време да изслушвате децата си и нека разказват за техния ден. Задавайте въпроси и слушайте това, което не са казали. Слушането ще ви отнеме само няколко минути, но ефектът ще продължи цял живот.

 

баща, семейство

 

Оставете хубави спомени за децата си

 

Планирайте да направите нещо просто, което вашите деца винаги ще си спомнят. Четете една и съща история в продължение на месец, може да играете определена игра всяка седмица, определете една и съща вечеря или закуска за всяка събота.

 

Четете още: Изненадите на бащинството

 

Смейте се с децата си

 

Позволете на децата си да намерят насладата от живота, която идва от тяхната невинност. Смехът с децата ви в тези моменти и намирането на най-дълбоката радост, която е известна в сърцето на родителя. Ако намерите време да се обичате, да се смеете, да гледате, да слушате и да оставите хубави спомени – вие ще бъдете свързани с децата си и ще бъдете бащата, от когото се нуждаят.

 

Снимка: David Castillo Dominici, photostock FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар