5 знака, че сте готови да имате бебе

Готови ли сте да имате бебе? Ако си задавате този въпрос от време на време, ние можем да ви помогнем да намерите отговора. От финансовото положение до вашия социален живот – ние ще ви покажем 5 неща, за които да помислите преди да си направите бебе.

 

1. Вие сте изгладили проблемите по между си

 

На първо място, вие не трябва да имате бебе с надеждата, че то ще изглади проблемите във връзката ви, пред които трябва да се изправите лице в лице. Трябва да имате сериозни, дългосрочни отношения, освен ако не сте от онези хора, които са готови да бъдат самотни родители.

 

2. Вие сте емоционално готови

 

Планирате ли да имате бебе под натиска на обществото, приятелите или семейството? За да сте сигурни, че не искате дете само поради тази причина, трябва да обсъдите с партньора си всички въпроси и отговори, около желанието ви да имате бебе. Ако и двамата сте на една и съща вълна, то тогава изхвърлете контрацептивите през прозореца!

 

бебе, планиране, семейство, двойка, натиск, родители

 

3. Вие сте професионално готови

 

Ако не сте от онези двойки, при които той работи през деня, а тя през нощта (или обратното), или онези конкуриращи се двойки, чиято цел е да се надминат един друг в кариерата, то тогава можете да спокойно да си направите бебе.

 

Най-малко един от вас трябва да бъде готов да направи „жертва“ (ако можем да го наречем така), докато очаква бебето и малко след това. Това не ви притеснява? Значи сте готови.

 

Четете още: 10 стъпки в подготовката за бременността

 

4. Вие сте финансово готови

 

Заплатата ви позволява ли ви да имате спестявания? Ще бъдете ли в състояние да поемете разходите за още един човек? Или още двама, ако имате близнаци?

 

Обмисляйки колко скъпо всичко в днешни дни, няма да е разумно да имате дете, ако в момента харчите всичките си пари до стотинка. Не можете да живеете само на любов и чист въздух. Належащо е да промените начина си на живот.

 

бебе, семейство, грижа, двойка

 

5. Вие готови за грижата за бебето след раждането

 

Едно от най-големите предимства от съвместното съжителство със свекърите или с тъстовете, или поне в близост до тях е, че бебето ви ще бъде обгрижвано от хора, които имат опит и на които можете да се доверите, докато сте на работа.

 

Четете още: Да се подготвим за бременността разумно

 

А тези от вас, които живеят далеч от родителите си, трябва да претеглите възможностите си – независимо дали грижата за бебе означава, че спрете да работите за известно време или ще се наложи да запишете детето в ясла. Трябва да изберете тази възможност, за която няма да съжалявате след време. 

 

Снимки: mmolinari, .v1ctor Casale., seanmcgrath Foter.com

Добави коментар