4 съвета за да бъдат децата ви здрави и активни

Ето какво най-добрите експерти по детското затлъстяване препоръчват да направите за вашето дете:

 

1. Започнете рано: Някои елитни спортисти са започнали със стрелба по шайби, удряне на топка, ходене на голф, веднага след като са проходили. Дори, ако детето ви не е предопределено да бъде професионален спортист, активните деца са по-склонни да се развият в активни възрастни.

 

Четете още: Децата и спорта – изборът за всяка възрастова група (част 1)

 

2. Бъдете заедно: Родителите не трябва да стоят отстрани. Вместо това, водете физическите дейности на семейството си, особено, когато по-малките деца са ангажирани. Опитайте се да направите упражненията забавно семейно събитие, в което всеки да иска да участва, като хандбал в задния двор, бадминтон и др.

 

дете, активно

 

3. Бъдете последователни: Ако вашето дете се съгласи да ограничи времето пред екрана до 2 часа на ден, но не се придържа към уговорката, то вземете му мобилния телефон, видеоигрите или друго, което му е ценно, за да изпратите посланието, че здравословният начин на живот в семейството не подлежи на преговори.

 

Четете още: Насърчавайте децата си да бъдат физически активни

 

4. Бъдете търпеливи: Повечето хора са изработили нездравословни навици в продължение на години. Формирането на нови здравословни навици отнема доста време. Бъдете търпеливи и разберете, че това е учене като учене през целия живот. Ако вие или децата ви се отклоните, просто се върнете на пистата.

 

Снимки:  photostock FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар