4 знака, че имате добър брак

Много хора, особено в последно време, обичат да си правят онлайн тестове, за да научат нещо ново за себе си. По същата логика, наблюдавайки за някои основни знаци, можете да прецените дали бракът ви е добър, а връзката с партньора ви – силна и неразрушима. Ако правите поне едно от посочените по-долу неща, значи сте в правилна посока. Ако правите всички – вие сте истински щастливци.

 

Ето и какво е нужно да научите, за да направите брака си по-силен от всякога. Представяме ви и четирите признака за добър брак и щастливо семейство:

 

1. Цените повече отношенията си, отколкото това винаги да сте прави

 

Това би означавало, че сте се научили да прощавате бързо. Освен това, когато усещате, че другият все пак не е прав (а вие сте), въпреки това да сте склонни да прекратите спора и да спрете да се опитвате да го убедите или да се карате с него. По този начин ще запазите добрите си отношения, вместо да докажете колко сте прави в ситуацията.

 

Това показва, че цените връзката си. Понякога може да означава, че трябва да се извините, дори и да не смятате, че сте виновни. Това ще моделира смирение и прошка помежду ви и ще ви научи да правите компромиси в името на общото щастие.

 

Четете още: 5 неща, за които не си струва да спорите в брака си

 

2. В брака смисъла от комуникацията е да се разбирате, а не да сте съгласни един с друг

 

Запитайте се дали се стремите да се съгласите с партньора си или да го разберете? Както и обратното – когато искате да защитите позицията си, искате той просто да се съгласи с вас или искате да ви разбере?

 

Една здравословна връзка не предполага автоматично да си мислите, че има проблеми между вас, ако партньорът ви не е съгласен с вашето мнение. Опитайте да бъдете добър слушател и не забравяйте, че целта е той да ви разбере, а не просто да кимне в съгласие.

 

3. Говорите за това, кой от какво се нуждае

 

И двамата сте готови да положите усилия, за да отговорите на потребностите на половинката си и да ги задоволите. Това означава и да прекарвате достатъчно дълго и качествено време заедно.

 

Четете още: Как да реагирате, когато съпругът ви е ядосан?

 

4. Не се опитвате да контролирате другия

 

Това е нещо наистина значимо, но никак не е лесно. Изключително много хора искат да контролират нещата, особено когато решенията засягат и двамата партньори. От решаващо значение е обаче, да си давате необходимата свобода, дори и особено, когато е необходимо да признаете различията помежду ви и да се справите с тях.

 

Тези различия в началото могат да ви изглеждат заплашителни, но в действителност те могат да ви превърнат в много силен отбор, именно защото и двамата имате различни силни и слаби страни и се допълвате винаги по начина и в момента, когато е необходимо.

Добави коментар