3 тайни на щастливите деца

Ето и нещо, което вашето дете непременно трябва да има – щастие! Според изследванията, ако родителите на детето са щастливи, ако съучениците му са весели, ако приятелите в квартала са усмихнати – то вероятно вие ще имате един слънчев малчуган, който кипи от щастие. Ето и няколко метода, чрез които да запазите усмивката на детето си грейнала върху лицето му:

 

Запазете връзката помежду си

 

Щастието е като грип – заразно е! Колкото по-весели хора влизат в контакт с детето ви, толкова по-щастливо ще бъде то. За да се уверите, че детето ви е щастливо, бъдете щастливи и вие – присъединете се към времето за игра, включете занимания с детето си в графика си, появете се на игрището, организирайте забавна разходка, посещение на зоопарк – всичко, което може да въодушеви и зарадва вашия малчуган!

 

Щастието – най-големият успех

 

Основната фундаментална точка от човешкото съществуване е по-скоро изпитването на щастие, отколкото постигането на успех. Разбира се, когато детето ви пораства, вие ще искате то да получи възможно най-доброто образование. Това обаче не означава да изключите всички забавления от графика му, за сметка на уроците.

 

Четете още: Недоспиването при децата

 

Оставете го да играе и не забравяйте, че много от игрите стимулират развитието на мозъка. Ако детето ви още е малко, помислете за игри, които развиват социални умения и са подходящи за възрастта му.

 

Вашето щастливо място

 

Това не означава да се насилвате да се усмихвате през стиснати зъби, докато сте изключително изнервени и притеснени, защото масата ви е покрита с купчинката сметки за този месец. Това означава да намерите нещото, което ви кара да се чувствате добре, което оправя и най-лошите дни, било то дълга ароматна вана, слушане на любима музика, четене на книга – каквото ви кара да се чувствате добре.

 

Когато вие сте щастливи, детето ви усеща това и със сигурност ще го прихване. Хубаво е и то да има своето щастливо място, но тъй като вие сте неговият модел за подражание, важно е на първо място да откриете своето.

Добави коментар