оргазъм, жена, мъж, секс, лубрикант

3 причини тя да не достига оргазъм

Женският оргазъм понякога може да е вбесяващо капризен. Почти половината жени имат проблем с достигането до оргазъм. При проведено проучване специалистите установили, че от изследваните 866 жени, 48% споделят, че срещат затруднения в минимум половината от сексуалните си актове.

 

Изследователите задават различни въпроси на жените, за да разберат откъде идва причината и да си обяснят този проблем. Те определят 3 основни фактора, пряко свързани с трудността или дори невъзможността за получаване на оргазъм при жените.

 

Възрастта на жената има значение

 

Изглежда, че по-младите жени имат повече проблеми с достигането до оргазъм. 40% от жените на възраст 20-30 г. споделят, че имат проблеми, докато след 30 г. възраст, процентът намалява до 30%.

 

оргазъм, жена, мъж, секс, лубрикант

 

Това е така, защото младите жени имат по-малко опит в спалнята. На една жена може да ѝ отнеме години, докато открие какво я възбужда най-много и какво може да доведе до оргазъм.

 

Освен това, при по-младите жени е нормално да са в по-нови връзки. Според някои проучвания, жените по-лесно получават оргазъм, когато са с партньора си от дълго време. Освен това тогава те се чувстват по-свободни да споделят какво искат.

 

Какво да направите вие? Проучете въпроса. Питайте какво я кара да се чувства добре, питайте какво ѝ харесва и какво не. Наблюдавайте тялото ѝ и вижте кога се чувства наистина невероятно. Ако комуникирате спокойно, това ще помогне и на двама ви да подобрите сексуалния си живот.

 

Четете още: 4 оргазма, които всяка жена трябва да изпита

 

Липсата на възбуда ще убие нейния оргазъм

 

Почти половината от жените, които срещат затруднения с достигането до оргазъм, споделят, че им е трудно да се възбудят психически. Достигането до оргазъм при жените не е просто натискане на правилния бутон. За повечето жени психическият фактор е много по-важен. Те трябва да чувстват силна възбуда, за да достигнат оргазъм.

 

оргазъм, жена, мъж, секс, лубрикант

 

Тази психическа възбуда зависи много от това колко интимна е ситуацията и колко добра е връзката между партньорите.

 

Възможно е тя да се нуждае от повече лубрикант, за да получи оргазъм

 

Възможно е жената да е много възбудена психически, но да има проблем с отделянето на естествена лубрикация. 43% от жените, които срещат проблеми с достигането до оргазъм, имат и проблем с нея.

 

Четете още: 10 неща, които мъжете не разбират за женския оргазъм

 

Лубрикацията прави сексуалния акт много по-комфортен и приятен и за двамата партньори, но за нея определено разликата е голяма. Ако тя липсва, вероятно няма да достигне до оргазъм.

 

Решението е много лесно – просто си вземете лубрикант. На пазара вече се предлага огромно разнообразие. Много от жените споделят, че когато използват лубрикант по време на секс, достигат оргазъм много по-лесно, така че нищо не пречи да опитате.

 

Снимки: theskycry, kaset, dollen Foter.com

Добави коментар