3 изненадващо опасни упражнения!

Много основни движения сериозно заплашват доброто ви здраве. Разберете кои са те и бъдете много внимателни, когато ги изпълнявате.

 

Клекове

 

Всъщност самите клекове не са опасни за коленете ни, опасен може да бъде начинът, по който изпълняваме упражнението. Много от практикуващите клекове, повдигат петите си от пода, което понижава ефикасността на упражнението и поставя коленете в риск от травма. Освен това, всеки път, в който изпълнявате това упражнение грешно, рискувате здравето не само на коленете си, но и на долната част на гърба.

 

Ако искате да правите клековете правилно, можете да поставяте лека тежест на глезените, която да задържа петите ви на пода и гърбът ви да се намира в естествена позиция.

 

Четете още: 8 съвета как да изберете правилната фитнес зала

 

Коремни преси

 

Коремните преси, разбира се, могат да бъдат и напълно безвредни. За целта обаче, трябва да се изпълняват правилно. Това вече е трудно. Правенето на безопасни и ефективни коремни преси изисква повишено внимание и анатомични познания. Дори тогава коремните преси могат да нанесат щети на тялото ви.

 

Ако вдигате краката си от пода или правите обороти по време на упражнението, рискувате да разтегнете мускул или да нараните диск в гръбначния си стълб, както и други проблеми, които няма да се появят веднага. Освен това, коремните преси могат да доведат и до напрежение в бедрата.

 

Четете още: 10 неща, от които трябва да се откажете в името на щастието

 

Повдигане на краката

 

Това упражнение също е добре познато. Изпълнява се в легнала позиция, като отлепяте краката от пода и ги задържате на няколко сантиметра разстояние, като така стягате коремните си мускули.

 

По този начин тренираме корема си и заздравяваме мускулатурата му. Повдигането на краката обаче натоварва много кръста и това може да доведе до много сериозни наранявания. Рискът от нараняване е твърде висок и има много по-добри упражнения, с които да тренирате коремните си мускули.

 

Четете още: Тае бо

 

Когато тренирате, трябва внимателно да прецените риска от упражненията, които изпълнявате. Не напразно фитнес инструкторите приканват към правилно практикуване на упражненията. Трябва да се отнесете с повишено внимание, за да избегнете по-нататъшни болки и проблеми, следствие от стремежа към красива и здрава фигура.

Добави коментар