3 движения за облекчаване на болката в гърба през бременността

Болката в гърба е често срещан симптом на бременността. Това е така, защото сухожилията са разхлабени от хормоните, има усилено наддаване на тегло и се измества центъра на тежестта. Много бременни жени страдат от болка в гърба между петия и седмия месец.

 

Ето някои неща, които да ви накарат да си вземете бележка сега: можете да започнете заздравяването на гърба още сега. Тези движения са безопасни и можете да ги правите по време на бременност и може да ви помогнат да избегнете медикаментите.

 

Това упражнение укрепва долната част на гърба.

 

1. Застанете с левия си крак върху единия край на разтегателно въже, с широчината на крака ви. Задръжте другата дръжка с двете си ръце на височината на гърдите пред вас и завъртете раменете на ляво.

 

Издърпайте лентата през тялото си надясно, завършвайки с ръце на височината на рамото пред вас и торса обърнат надясно. Застанете в изходна позиция и повторете. Имате 10 повторения, след това направете същото с десния крак върху ластичното въже. Ако не разполагате с ластични въжета, вземете лека гиричка вместо тях.

 

 

Четете още: Бременност и здраве: Как да правя упражнения докато съм бременна? – ВИДЕО

 

Укрепва гръбначния стълб, прасците и бицепса.

 

2. От изходна позиция направете крачка напред с десния крак. Вземете гира с тежест между 2-4 кг във всяка ръка, и протегнете ръце напред. Наклонете напред бедрата и спрете, когато гърба ви започне да се завърта.

 

Застанете в изходна позиция и огънете лактите, като придърпвате тежестите към раменете. Протегнете ръцете в изходна позиция и повторете.

 

 

Четете още: Бременност – принципи на безопасното спортуване

 

Това упражнение укрепва краката и гърба.

 

3. Застанете в разкрачен стоеж. Пръстите на десния крак обърнати навън, а петата му към левия крак, вдигнете ръцете на височината на раменете, поставете дланите на пода.

 

Издърпайте напред десния крак, поставяйки дясната си ръка върху глезена, можете да изпънете лявата си ръка към тавана, дланта напред, с обърнато лице към тавана. Задръжте така за 10-30 секунди. Повторете с противоположната страна.

 

Добави коментар