18 неща, които мъжете биха искали жените да знаят – част 1

Какъв е вашият партньор? Може би е отгледан традиционно – като мъж на място? Ако е така, прочетете следващите 18 малки тайни, които мъжете биха искали жените да знаят и разбират.

 

1. Говорене за чувства

 

Възможно е за мъжа да е доста по-лесно да говори за чувствата си индиректно. Попитайте го какво ще правите по време на романтичен уикенд. Можете да попитате и какво си е помислил, когато сте се срещнали за първи път. Отговорът му ще разкрие как се чувства той, а и ще ви сближи поне малко.

 

2. Мъжете казват „Обичам те!“ с действия

 

Много мъже предпочитат да покажат обичта си чрез действия, а не чрез думи. Вашият човек може да каже „Обичам те“, като поправя нещата из къщи, опитва се да ви угоди и дори изхвърля боклука. Като цяло всичко, което прави, за да направи света по-хубаво място за вас, означава „Обичам те“.

 

3. Мъжете приемат обвързването сериозно

 

Всъщност им се носи слава, че се плашат от сериозните връзки. Но данните показват, че всъщност мъжете взимат брака много на сериозно. Може да им отнеме дълго време, докато се решат на тази крачка, но това е защото искат да бъдат сигурни, че взимат най-доброто решение. Според проучванията, 90% от мъжете твърдят, че ако се женят отново, ще се оженят за същата жена.

 

4. Те наистина слушат!

 

Когато слушате някого, обикновено кимате и отговаряте с „да“ или „разбирам“, което трябва да означава нещо като „слушам те“. Повечето мъже всъщност не правят така. Но само защото не казват „да“, „точно така“, „разбирам“ или нещо подобно, не означава, че не ви слушат. Обикновено просто предпочитат да слушат внимателно това, което казвате.

 

Четете още: 10 неща, които мъжете не разбират за женския оргазъм

 

5. Споделяне на хобита

 

Мъжете заздравяват връзката с партньорката си като се опитват да споделят хобитата си с нея и да правят разни неща заедно. Това ги сближава повече от разговорите за чувства. За почти всички мъже, например, спортът и сексът, са нещо интимно и супер сближаващо.

 

6. Мъжете се нуждаят от време за себе си

 

Колкото и да са важни споделените моменти, мъжете определено се нуждаят от време за себе си. Каквото и да харесва вашият човек – спорт, риболов, градинарство – без значение, окуражавайте го и го оставяйте да се наслаждава на хобито си. Отделете малко време за себе си в тези моменти. Когато и двамата партньори имат повече време да развиват своята индивидуалност, те имат повече какво да дадат един на друг.

 

7. Мъжете се учат от своите бащи

 

Ако искате да разберете какъв ще е мъжът във връзка, запознайте се с баща му. Наблюдавайте отношенията между тях и забележете как бащата се отнася към майката на вашия човек. По този начин ще добиете по-ясна представа как мъжът ще се отнася към своята бъдеща съпруга.

 

Четете още: Какво е асексуалност?

 

8. Мъжете забравят по-бързо

 

Жените са склонни да помнят негативни преживявания, стрес, тревожност или тъга много по-дълго от мъжете. Мъжете са доста по-склонни да пренебрегват неприятните усещания и да продължават бързо напред. Това значи, че ако на вас все още ви се иска да обсъдите снощните разправии, е доста вероятно партньорът ви вече да ги е забравил.

 

9. Мъжете не забелязват „знаци“

 

Те всъщност са доста склонни да пропуснат фини сигнали като интонация на гласа или някакво изражение на лицето. Много е вероятно да пропуснат това, че по лицето ви е изписана тъга или раздразнение. Ако искате да сте сигурни, че той ще разбере знака, трябва да бъдете доста по-пряма към него.

 

Продължава на: 18 неща, които мъжете биха искали жените да знаят – част 2

Добави коментар