връзка, разстояние, километри, мъж, жена, партньори

18 начина да поддържате връзка от разстояние – част 2

Продължава от: 18 начина да поддържате връзка от разстояние – част 1

 

9. Ходете си на гости

 

Срещите наистина са върхът на всяка връзка от разстояние. След цялото чакане, копнеж и въздържание най-накрая можете да срещнете своя човек, да се целунете, прегърнете, да се държите за ръце и т.н. Всички тези неща са много по-специални, когато поддържате връзка от разстояние.

 

10. Имайте цел

 

Имайте цел – какво искате да постигнете в крайна сметка, колко дълго ще бъдете разделени и какво бъдеще имате? Трябва да знаете отговорите на тези въпроси. Истината е, че връзката от разстояние не може да продължи вечно. В крайна сметка, всеки има нужда да се установи някъде. Направете си план – отбележете моментите, в които ще сте разделени и тези, в които ще бъдете заедно. Отбележете и крайната цел. Важно е да сте съгласни с всички точки от плана и да имате еднаква цел. Дори и да не живеете на едно и също място и в една часова зона, все още можете да работите за постигането на мечтите си. Не е ли това най-важното?

 

11. Наслаждавайте се на времето си сами, с приятелите и семейството си

 

Това, че сте сами не значи, че трябва да сте самотни. Светът ви не трябва да се върти около партньора ви – вие имате свои приятели и семейство. Отидете на фитнес, намерете си ново хоби, четете книги, гледайте сериали, имайте си свои неща, в които не е нужно да участва партньора ви.

 

връзка, разстояние, километри, мъж, жена, партньори

 

12. Бъдете искрени един с друг

 

Говорете за чувствата си, страховете, несигурността, ревността – всичко, което е във вас. Ако се опитвате да криете чувствата си, това рано или късно ще започне да ви яде отвътре. Не се опитвайте да се справите с всичко сами. Нека партньорът ви ви помага. Не чакайте да стане твърде късно.

 

13. Разберете графиците си

 

Полезно е да знаете кога другия е зает и не е удобно да го занимавате. Не искате да прекъсвате партньора си в средата на лекция или бизнес среща, нали? Знайте кога предстоят важни събития – изпити, бизнес пътувания, важни срещи и т.н. Това е от съществено значение, особено когато има и сериозна часова разлика.

 

Четете още: 10 начина да преодолеете ревността – част 1

 

14. Онлайн дейности

 

Споделяйте си картинки, снимки и т.н. в Instagram, Facebook и т.н. Тагвайте се, споделяйте на стените си интересни неща. Покажете, че ви е грижа и не се притеснявайте, че ще изглежда все едно се дебнете един друг.

 

връзка, разстояние, километри, мъж, жена, партньори

 

15. Подарете на другия нещо специално

 

В спомените има голяма сила. Дайте на другия нещо много специално, може да е дори нещо ваше – пръстен, гривна, парфюмче, ключодържател, каквото и да е. Често малките неща са по-големи от големите.

 

Това, което всички правим, е да съхраняваме спомени чрез предмети от ежедневието, които да ни връщат към най-хубавите места и любимите ни хора. Ето защо нещо толкова малко може да означава толкова много за някого, когато за останалите хора изглежда без никаква стойност.

 

Четете още: Време със семейството по време на почивката

 

16. Бъдете позитивни

 

Трябва постоянно да сте положително настроени, за да запазите връзката си жива. Да, чакането може да е много болезнено и понякога да ви е много самотно, но винаги си припомняйте, че най-хубавото предстои. Един от триковете да бъдете позитивни е да бъдете благодарни. Бъдете благодарни, че някой ви обича толкова много. Бъдете благодарни за малките неща, като например написано на ръка писмо или мило клипче.

Бъдете благодарни, че сте здрави и в безопасност.

 

връзка, разстояние, километри, мъж, жена, партньори

 

17. Дръжте се в течение за семейството и приятелите си

 

Клюките и скандалите са най-добрият начин да се развали връзката ви. Не позволявайте партньора ви да научава неща за живота ви от друг човек. Споделяйте му и го дръжте винаги в течение.

 

18. Провеждайте видео разговори винаги, когато е възможно

 

Да погледнете в очите на другия и да чуете гласа му – това може да ви успокои много. Дори да е само за момент ще изглежда сякаш всичко е наред.

 

Снимки: francisco_osorio, CharlesFred, mkooiman Foter.com

Добави коментар