17 навика на щастливите мами – част 1

Замисляли ли сте се как тези супер претоварени майки, които имат стотици задължения, все пак изглеждат радостни и щастливи? Ето и няколко тайни на мултифункционалните мами, благодарение, на които те се усмихват толкова често:

 

1. Искат помощ

 

Щастливите майки не се притесняват да искат помощ от семейството и приятелите си. Докато намусените и уморени майки пропускат пътуванията извън града, уикендите, празниците или филмовите вечери със съпруга им, понеже не могат да намерят детегледачка, то щастливите мами просто казват „Моля те!“.

 

2. Излизат от вкъщи

 

Били ли сте навън днес? Чист въздух, слънчева светлина, природа – това определено е енергизираща доза добро настроение за майките, което освен всичко добре се съчетава с бутане на количка в парка. Огледайте се на площадката. Има ли там майка, която ви изглежда щастлива и лъчезарна? Отидете при нея, още сега!

 

Четете още: 13 стил съвета за заети майки

 

3. Планират забавления

 

Щастливите семейства работят здраво, за да имат достатъчно време и средства за ваканции. Забравете за малко за алармата на часовника, домашните задължения и крайните срокове. Насладете се на залеза, направете пясъчен замък или просто поиграйте карти със семейството си.

 

4. Щастлив съпруг

 

Вие го наричате „скъпи“, а той вас „захарче“, но давате ли си достатъчно сладост действително? Щастливите майки също са доста заети. Но носят усмивка на лицето си. Хубаво е наоколо да се навърта един щастлив съпруг.

 

5. Спят

 

Безсънието е съвсем разбираемо за майките със съвсем малки бебета, но колкото по-скоро си върнете 8-те часа сън, толкова по-щастлива ще бъдете! Направете си заслужена почивка с купа овесена каша и банан, вместо чаша кафе и ще забележете голяма промяна.

 

Четете още: 7 организационни съвета за майки

 

6. Упражняват се

 

Честно казано, сигурно ви е минавало през ум, че усмивките по лицата на щастливите мами се дължат на някакви успокоителни хапчета. Нищо подобно. По-скоро – упражнения. Редовните упражнения ги карат да се чувстват много по-жизнени и радостни. За голямо щастие на мамите, упражненията могат да са дори егоистично занимание, което правите за себе си, сред възрастни. А това си е част от тръпката!

 

7. Отделят време за себе си

 

Отделяйте време за себе си далеч от децата – това е от решаващо значение. Независимо дали ще си направите женска вечер с момичетата или ще прекарате цял час във ваната с любимо списание, откраднете си време за себе си!

 

8. Те са мили с околните

 

Сигурно мислите, че щастливите майки не отделят кой знае какво време и внимание за останалите? Всъщност това не е така, повечето майки правят мили неща за близките до живота им хора – лазаня за семейството с новородено или закарват до някъде с колата възрастен съсед. Запомнете, че когато помагате, това рано или късно ще се върне при вас.

 

Продължава на: 17 навика на щастливите мами – част 2

Добави коментар