лято, слънце, защита, коса, кожа

17 гениални съвета за красотата през лятото – част 1

Лятото е перфектното време за олекотяване на ежедневната рутина за разкрасяване. Ще се чувствате много по-комфортно ако пропуснете фон дьо тена и ружа и използвате само малко бронзант. Не е нужно да стилизирате косата си, за да получите перфектни къдрици – оставете я да падне на свободни, естествени вълни.

 

Лошата страна на лятото е, че вредните UV лъчи могат да направят кожата и косата ви сухи, което може да ви придаде вид на по-възрастни, отколкото сте. Освен това прекомерното излагане на слънце е основният виновник за по-ранната поява на бръчки и тъмни петна по кожата.

 

Как да се справите с проблемите, които лятото може да ви донесе и да изглеждате прекрасно? Просто следвайте следните съвети:

 

лято, слънце, защита, коса, кожа

 

1. Използвайте балсам за устни със слънцезащитен фактор

 

Снабдете се с балсам за устни със слънцезащитен фактор минимум SPF 15 дори ако използвате червило с такъв, за да се защитите от изсъхване на устните и появата на петна. Устните нямат защитен слой, поради което са изключително чувствителни към UV лъчи през лятото.

 

2. Използвайте слънцезащитен продукт, за да защитите косата си

 

Преди да поплувате, нанесете малко слънцезащитен продукт по косата си и я разрешете. Той ще осигури бариера, която ще попречи на хлорът и солената вода да отмият боята от косата ви и ще я предпази от изсушаване.

 

Вижте още: Как да се справите със сухата коса? – част 1

 

3. Хидратирайте кожата си след излагане на слънце

 

Можете да се справите с изсушаването на кожата след излагане на слънце през лятото, като нанесете хидратиращ продукт (лосион или мляко за тяло) на дебел слой и го покриете с гореща влажна кърпа за 5 мин. Топлината от кърпата активира съставките на лосиона, което ще направи кожата ви по-мека.

 

лято, слънце, защита, коса, кожа

 

4. Не използвайте ексфолианти, ако сте с изкуствен тен

 

Всички ексфолиращи продукти почистват горният слой на кожата от мъртви клетки, затова има опасност да премахнат и оцветяващия кожата продукт.

 

5. Заздравете ноктите си с добавки

 

Приемайте по 2,2 мг биотин (витамин от групата В) дневно. Той предпазва ноктите от чупене, ако са изложени на сол или хлор.

 

Вижте още: 7 съвета за красота за заети майки

 

6. По-гладко бръснене

 

Почакайте поне 3 минути под горещата струя на душа, преди да се заемете с бръсненето. Горещата вода прави косъмчетата по-меки, което ви позволява да ги прережете по-близо до кожата. По този начин кожата ви ще остане гладка за по-дълго време.

 

лято, слънце, защита, коса, кожа

 

7. Третирайте пъпките с помощта на клечки за уши

 

Нанасяйте малко количество бензоил пероксид само върху пъпките с помощта на клечка за уши. По този начин ще предпазите кожата си и ще третирате само проблемното място.

 

8. Почиствайте челото си след носенето на шапка

 

Естествените мазнини, отделяни от кожата ви, могат да предизвикат появата на пъпки при носенето на шапка или лента за коса през лятото. За да избегнете този проблем, почиствайте челото си с помощта на антибактериална кърпичка.

 

Продължава на: 17 гениални съвета за красотата през лятото – част 2

Добави коментар