16 начина да боядисате яйцата – част 2

Продължава от: 16 начина да боядисате яйцата – част 1

 

9. Импресионистки яйца

 

Набавете си малко акрилни бои, за да опитате този начин за декориране на яйца. Боядисайте яйцата по конвенционалния начин. След това с къси и бързи движения с четката, нанесете малко от акрилната боя върху твърдо сварените яйца. Оставете да изсъхне. Не търсете определени форми или точна симетрия. Чарът на тази украса е именно в липсата на такива.

 

боядисване, яйца, великден, боя

 

10. Яйца с мустаци

 

Тази тенденция е особено модерно последно време. Дайте на яйцето вид на лице – нарисувайте му мустаци и къдрава коса. Оставете го в поставка за яйца и то ще се превърне в истински гост на трапезата ви.

 

боядисване, яйца, великден, боя

 

11. Мързеливи яйца с маргаритки

 

Тези яйца са невероятно лесни за изработка. Първо боядисайте яйцето в желания от вас цвят и го оставете да изсъхне напълно. Вземете стикери с маргаритки или други цветя,  които харесвате. Залепете стикерите, като притискате внимателно с пръсти, така че повърхността да се изглади добре.

 

боядисване, яйца, великден, боя

 

12. Яйца с лентички

 

Първо боядисайте яйцата в желания от вас цвят. Вземете красива лентичка. Сложете лепило в единия ѝ край и залепете. Сложете лепило по цялата лентичка и обвийте хубаво яйцето в нея. Накрая срежете лентичката и добавете още малко лепило на края. Притиснете добре. Ако отрежете лентичката така, че да е равна, няма да имате никакви проблеми с прегъването ѝ.

 

Четете още: Великденски символи и традиции в Западна Европа

 

13. Блестящи яйца

 

За да заблести трапезата ви, напълнете цяла купа с блестящи яйца. Боядисайте яйцата в желаните от вас цветове и ги оставете да изсъхнат. Пригответе си брокат или друг блясък в чинийка. Нанесете лепило в различни формички върху черупката на яйцето от едната страна.

 

боядисване, яйца, великден, боя

 

Поръсете с брокат и изчакайте да изсъхне. След това повторете процедурата с другата страна на яйцето. Изчакайте яйцата да изсъхнат добре и с помощта на стара четка за зъби отстранете излишния брокат.

 

Четете още: Великденски козунак

 

14. Напръскани яйца

 

Този метод много прилича на предходния. Първо боядисайте яйцата в желаните от вас цветове. Пригответе си акрилни бои в различни цветове. След като яйцата изсъхнат, с помощта на четка, взимайте от желания цвят акрилна боя и пръснете към яйцето. Можете да напръскате с различни цветове, дори и всички яйца едновременно. Резултатът е непредвидим, но винаги хубав.

 

боядисване, яйца, великден, боя

 

15. Великденски заек

 

Оставете яйцето бяло. Изрежете ушички и ги прикрепете в горната част с помощта на лепило. Изчакайте да изсъхне добре. Нарисувайте на Зайо очи и мустаци с черен маркер. Може да му направите и морковче. Сложете заека в малка кошничка, украсена с панделки. Можете да залепите сладък розов помпон за нос.

 

боядисване, яйца, великден, боя

 

16. Емотикони

 

Превърнете великденските яйца в страхотни емотикони! Боядисайте ги жълти и след това се развихрете с маркера, като придадете индивидуална физиономия на всяко яйце.

 

боядисване, яйца, великден, боя

 

Най-важното – който и метод да изберете, е да се забавлявате, докато изработвате най-хубавите великденски яйца!

 

Снимки: Maggi_94, VeRoNiK@ GR, Peter E. Lee, PolandMFA, thisisbossi, Shelli Brannum, wockerjabby, katerha, Infomastern Foter.com

Добави коментар