16 начина да боядисате яйцата – част 1

Вече определено е време да помислите за боядисването на великденските яйца. Ако тази година сте решили да разнообразите яйцата си и се нуждаете от вдъхновение, предлагаме ви няколко много интересни нови начина да направите великденските яйца зашеметяващи!

 

1. Черна дъска

 

Покрийте яйцата вместо с нормални боички за яйца, с боя, която се използва за направата на черна дъска. След това оставете тебеширът ви да се развихри! Ако пък не се получи, не се притеснявайте, винаги можете да изтриете тебешира и да опитате отново.

 

яйца, боядисване, бои, великден

 

2. Яйца с татуировка

 

Трудно е да не харесате тези страхотни и забавни татуировки по яйцата. Можете да не боядисвате яйцата предварително, а да налепите татуировки директно върху черупката. Ако пък искате, можете и да ги боядисате предварително. При всички случаи ще получите страхотни яйца със супер герои, паяци, принцеси и т.н.

 

яйца, боядисване, бои, великден

 

3. Синя птичка

 

Боядисайте яйцето синьо и го оставете да изсъхне добре. Изрежете крило от хартия и залепете с помощта на лепило за яйцето. Изрежете триъгълниче от жълт картон, сгънете го и оформете клюн. Залепете го на яйцето. Нарисувайте на птичката очички с черен маркер и я оставете да легне в малко гнездо. Изчакайте да изсъхне добре. Можете да си направите и жълта, зелена или червена птичка, разбира се.

 

Четете още: 5 теории за великденските яйца

 

4. Омбре яйца

 

Така модерното омбре, е лесно да се постигне и върху черупките на великденските яйца. Пригответе желания цвят в купичка. Сложете цялото яйце за малко. След това потопете 80% от него и изчакайте още малко. После потопете 60% от яйцето и така, докато в едната си част цветът стане наситен и плавно преливащ към бледия нюанс, който сте направили в самото начало.

 

яйца, боядисване, бои, великден

 

5. Име на яйце

 

Тези яйца са много лични и мили и са перфектен начин да се обозначат местата на Великденската трапеза. Първо потопете яйцето в купичка с боя, но го дръжте така, че горната 1/3 от него да остане небоядисана. Изчакайте яйцето добре да изсъхне.

 

Пригответе си малко акрилна боя. Използвайте четка, с която да направите точки по целия овал на боята, с която сте направили яйцето. Когато боята изсъхне, можете да напишете в бялата част цялото име на човека, чието ще е яйцето или само инициалите му. Това е чудесен начин всеки да си има личен борец, който да му е под ръка в битката с великденските яйца.

 

яйца, боядисване, бои, великден

 

6. Яйца с цветно тиксо

 

Вземете шарено тиксо, което да използвате за декориране на яйцата. Изрежете лентичките в различни форми и ги залепете на яйцата. Резултатът много ще ви хареса!

 

Четете още: Направете боядисването на яйцата по-естествено! – част 1

 

7. Черно-бели яйца

 

Всичко, от което се нуждаете е да подберете бели яйца и да си набавите черен перманентен маркер. Развихрете въображението си и придайте на яйцата уникален и интересен вид. Можете да използвате различни форми – нарисувайте големи точки, направете яйцата раирани, направете такива на квадрати, триъгълници и т.н.

 

яйца, боядисване, бои, великден

 

8. Яйца с цветя

 

Ако пък изобщо не ви се цапа тази година с бои и боядисване, използвайте канап и различни цветове билки и цветя. Можете да опитате с розмарин, мащерка, иглика и т.н. Завържете цвете към всяко яйце с помощта на канапа. Изберете свеж и пролетен цвят за него.

 

яйца, боядисване, бои, великден

 

Продължава на: 16 начина да боядисате яйцата – част 2

 

Снимки: Maggi_94, cordfish, Christian R. Hamacher, dmajewska, abac077, sarae, brambleroots Foter.com

Добави коментар