13 неща, които мъжете трябва да знаят за бременната жена – част 1

Автор: Aaron Gouveia

 

Не съм експерт по бременните жени. Всъщност не съм експерт и когато става въпрос за жени, които не са бременни. За ваш късмет, обаче, вече съм направил всяка глупава грешка, която човек може да направи с бременната си жена. Поради тази причина съм свръх квалифициран в тази област.

 

Ще ви споделя нещата, които трябва да знаете, за да предотвратите най-честите грешки, които можете да направите спрямо съпругата си. Представям ви 13-те най-важни неща, които трябва да запомните и да приложите, след като сте чули: „Бременна съм!“.

 

1. Хранете я постоянно!

 

Всеки човек знае, че храната е важна за бременните жени. Това, което непросветените не осъзнават, е че времето е от съществено значение. Когато бременната ви половинка каже, че е гладна, това означава, че наистина е гладна.

 

Нахранете я веднага или ще ѝ се наложи да изяде вас. Когато каже: „Гладна съм“, това не означава, че се чуди какво ще вечеряте след час като отидете на планираната си вечеря в ресторант. Това означава, че трябва веднага да хапне нещо, преди да сте тръгнали.

 

Подгответе се – по пътя към ресторанта тя може отново да има нужда от храна. Липсата на такава може да я направи заядлива в добрия случай, а в лошия – може да промените посоката на движение от ресторанта, към болницата. В близките 9 месеца се превърнете в ходеща вендинг машина и всичко ще бъде наред!

 

бременна, жена, бременност, мъж, бебе, храна

 

2. Храната: Вашата храна е и нейна, нейната храна си е само нейна!

 

Вероятно живеете заедно от известно време, може би няколко години, така че е напълно разбираемо нещата, които купувате за дома, да са общи, нали? В близките няколко месеца, забравете това правило когато става дума за храна.

 

Ако ядете храната, която е нейна рискувате да извършите сериозно престъпление. Аз например веднъж изядох нейния шоколад. След това тя отиде да го търси и когато не го намери… това беше един от най-страшните моменти в живота ми. Просто не го правете.

 

Четете още: Какво да очакваш, когато очакваш бебе, което не си очаквал? – част 1

 

3. Бъдете готови за дебелеене.

 

Забелязахте ли, че всичко до сега е свързано с храна? Това не е случайно. И да, най-вероятно това ще се случи и при вас. Едно от неизбежните неща, свързани с бременността, е покачването на теглото.

 

Пригответе се – няма само тя да дебелее. Вие също вероятно ще качите някой килограм. Това се случва, защото вие сте неизменни съучастници в нейните похапвания, включващи безброй нездравословни храни и килограми шоколад.

 

По време на бременността на моята жена, аз качих 11 кг. Горе долу колкото нея, само дето тя носеше и бебе. Кофти, нали? Внимавайте как, колко и с какво се храните, много е лесно да се подхлъзнете.

 

бременна, жена, бременност, мъж, бебе, храна

 

4. Не ѝ казвайте колко голяма е станала.

 

Знаех, че жена ми е бременна и че бременните жени качват килограми. Ето защо мислех, че няма никакъв проблем да коментирам големия ѝ корем. Приемах го за много, много сладък. В съзнанието ми нямаше нищо по-красиво от тази естествена промяна на тялото ѝ, предизвикана от моето бебче.

 

След първите 2 пъти, в които го споменах, получих рязко и раздразнено: „Спри да ми казваш че съм дебела! Знам, че съм дебела! Няма нужда да ми го натякваш!“.

 

Това, че в очите ви тя никога не е изглеждала по-красива и това, че знаете, че е съвсем естествено да качи килограми няма никакво значение за нея. Можете, разбира се, да пробвате да ѝ го кажете, но не очаквам положителна реакция.

 

Четете още: Колко е голямо бебето? – част 1

 

5. Мамнезията е реална!

 

Сигурно ви звучи доста странно, но всъщност е съвсем реално явление. Свиквайте с него. Тя започва с дреболии от типа на това да не може да си намери очилата докато са на главата ѝ или да си търси телефона, докато говори по него. В някои случаи това е доста сладко, наистина.

 

бременна, жена, бременност, мъж, бебе, храна

 

Но може да прогресира в неща като да забрави да затвори прозореца, когато навън е 0 градуса и да изстуди цялата къща. И съвсем иронично – когато помолих жена ми да ми даде още примери за мамнезия, тя не успя… защото не можа да си спомни.

 

Продължава на: 13 неща, които мъжете трябва да знаят за бременната жена – част 2

 

Снимки: Kit4na, Shutter Daddy, Project 404, photosavvy Foter.com

 

Добави коментар