11 грешки, които жените трябва да избягват през лятото – част 1

Лятото е рай за развитие на инфекции, заради топлината и влажността, на които се излагаме. Ето защо е важно да се опитате да запазите тялото си сухо и хладно дори и в интимната зона. Уверете се, че не нарушавате тези 11 хигиенни правила.

 

Грешка 1: Мързеливият плувец

 

Независимо дали сте се насочили към парти на басейн или към плажа, плуването е основно лятно занимание. Но стоенето в мокри бански, в продължение на часове, може да предизвика инфекции на пикочните пътища. За да се предотвратят гъбичните инфекции, при възможност винаги сменяйте мокрия бански веднага след плуване.

 

Грешка 2: Продължително отворени пори

 

Козметичните процедури в областта на бикини линията са неизменна част от лятото, но заразяването на порите с кожни инфекции не бива да бъдат. За да намалите потенциалното дразнене на кожата, правете тоалета си поне ден преди да се потопите в плувен басейн или солена вода. След процедурите използвайте антибиотичен крем върху кожата, за да бъдат избегнати евентуални инфекции. Това ще даде време на порите да се затворят и да се излекуват преди летните ви приключения.

 

Четете още: Как да избягаме от гъбичките?

 

Грешка 3: Неправилно миене

 

След като сте се изпотили през деня, освежаващия душ е чудесен начин да се охладите. Но не позволявайте начина ви на миене да стимулира появата на вагинална инфекция. Винаги използвайте интимен гел, които да поддържа правилното pH и да намали растежа на бактериите във вашите интимни части. Ароматизираните средства за измиване на тялото могат да бъдат дразнещи и да разстроят естествения pH баланс на вашето тяло.

 

Грешка 4: Месечния цикъл

 

Когато вашият менструален цикъл настъпи, може да не се чувствате толкова свежи. По време на тези дни през лятото използвайте дамски превръзки вместо тампони. Ако това е невъзможно сменяйте тампоните много често и използвайте интимна пудра за да поддържате зоната суха и свободна от бактерии, които се размножават във влажна среда.

 

Четете още: Отпуската и скритите опасности

 

Грешка 5: Тесни дрехи

 

Със сигурност късите дънкови панталонки са сладки, но и роклите са такива. През най-горещите летни дни избягвайте стегнатите дрехи. Полите, роклите, памучните шорти позволяват на кожата ви да диша. Това намалява задържането на влага и риска от потенциални инфекции.

 

Продължава на: 11 грешки, които жените трябва да избягват през лятото – част 2

Добави коментар